Division 3 södra Norrland Rengsjö SK


1 månad sedan

Rengsjö SK har drabbats av covid – det gillade inte Forssa BK

Nu är den dryga coviden tillbaka och Rengsjö SK har drabbats. Flera i truppen har åkt på den och på lördagen blev de tvungna att ställa in matchen mot Forssa BK.
Det var ett beslut som inte togs positivt hos Forssa BK och det var hårda ord om att motståndarna inte ska spela i division 3.

 

Precis när division 3 södra Norrland har kommit i fas efter inställda matcher så blir det en ny inställd match. Det är serien där Sala FF och Västerfärnebo AIK spelar och det som ställde till det under våren var vädret och några lag kunde inte presentera planer som var spelbara.
Nu är dock dessa matcher i fas.

Då dyker nästa problem upp i serien. Ett problem som har förföljt oss i flera säsonger.
Det heter covid och säsongerna har halverats och försenats. Många har nog trott att det här är över nu men så är det inte.

Rengsjö SK kan nog skriva under på det, i deras trupp härjar nämligen smittan just nu.
I lördags skulle deras division 3-lag åka till Borlänge för att möta Forssa BK. En match som ställdes in på Rengsjö SK:s begäran.

Hälsinglands Fotbollförbund (HFF) snabbbehandlade RSK:s ärende om att få matchen mot Forssa framflyttad och det beslutades att matchen får flyttas fram. Nytt datum kommer beslutas i veckan som kommer.
– Det var ett klokt beslutad av HFF med tanke på den covidsituation vi har i vår seniortrupp, säger RSK:s ordförande Anders Olsson till ljusnan.se.
Nu återstår att se hur Svenska Fotbollförbundet (SvFF) ställer sig till den inställda matchen mot Forssa. Rimligtvis borde SvFF resonera på samma sätt som HFF.

Ett beslut som inte togs emot med öppna armar hos Forssa BK. Så här säger Forssas tränare Marcus Pereira till ljusnan.se
– Rengsjö SK ska inte spela i division 3.
RSK:s beslut att inte åka till Forssa på grund av covidutbrott i truppen fick Forssas tränare att reagera starkt och han tyckre inte att Rengsjö ska spela i division 3.
– dSet har de visat flera gånger, säger han till ljusnan.se.
Han fortsätter och är riktigt bitter och kritisk till beslutet.
– Fy fan, det är dåligt. Riktigt dåligt.
– Det här kan ju avgöra i slutet. Om vi kommer tre poäng före ett annat lag så fick vi tre gratispoäng (om matchen bedöms som walk-over). Om vi skulle torska på målskillnad så kanske vi hade vunnit med 6-0 i dag. Det är under all kritik. Jag tycker inte att Rengsjö ska vara i division 3, de har visat det flera gånger nu.

Hårda ord från Forssa BK och någon empati kanske man kan be om, men vi är alla olika.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning