Ove Eriksson tog emot pengar ur Sala Sparbanks miljonen. Foto: privat


1 månad sedan

Sala-Heby Fotboll fick ta del av miljonen – “Tacksamma”

När Sala Sparbank på lördagen delade ut Sparbanksmiljonen, som i år var två miljoner, på Salamässan var Sala-Heby Fotboll en av de 24 föreningar som fick ta emot ett bidrag.
– Vi är förstås oerhört tacksamma att vi uppmärksammas, säger Ove Eriksson i Sala-Heby Fotboll.

 

På lördagen delade Sala Sparbank åter ut pengar, det vill säga Sparbanksmiljonen – som i år var två miljoner!
Den här gången var åter platsen Salamässan på Lärkan. De två senaste åren har det skett i mindre skala på grund av coronapandemin.
Men nu var det dags att åter få göra det inför publik och totalt var det 42 föreningar av 123 sökande som blev uppmärksammade.

En av dessa föreningar från Sala och Heby kommuner var Sala-Heby Fotboll!
– Vi är förstås oerhört tacksamma att vi uppmärksammas, säger Ove Eriksson som tillsammans med Carl-Henrik Rapp och Niclas Bergwall driver sajten som skriver om fotbollen i Sala och Heby kommuner.

Strax efter att Klara Hammarström, känd från bland annat Melodifestivalen, hade avslutat sin lilla konsert var det dags för ett gäng lyckligare “vinnare” att inta scenen.
Sala-Heby Fotboll, och övriga föreningar, fick ta emot en symbolisk check.
Vad ska ni ha pengarna till?
– Vi behöver investera i nya datorer, de vi har nu köpte vi inför starten 2017. Men vi ska även köpa en kamera med ett bra objektiv, berättar Ove Eriksson.

Det var 19:e gången som banken delade ut en del av sitt överskott och totalt har Sala Sparbank delat ut över 20 miljoner sedan starten 2003.
– Sala Sparbank gör en fantastisk insats och vi är en av många föreningar som vid flera tillfällen fått ta emot medel. Banken är oerhört viktig för Sala och Heby kommuner, säger Ove Eriksson.

Sala-Heby Fotboll startade den 7 april 2017 och närmar sig fyra miljoner sidvisningar och har över 310 000 unika besökare på sin sajt.
– I år skriver vi om 27 lokala lags samtliga matcher. Men vi har även ett mål att ha fokus på ungdomsfotbollen och nu ser vi fram emot att Julcupen åter ska genomföras kring jul och nyår efter två års uppehåll.
Betyder det att ni har bestämt för att fortsätta 2023?
– Ja, vi har diskuterat på redaktionen att det med all sannolikhet blir så. Vi känner att vi betyder mycket för så många och nu har vi möjligheten att göra investeringar, säger Ove Eriksson.Taggat:   

Redaktionen Redaktionen
Artiklar från redaktionen

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning