Amanda Johansson, Norrby SK. Foto: Niclas Bergvall


2 veckor sedan

De första kvartarna i halvlekarna förstörde första träningsmatchen för Norrby SK

Norrby SK:s damer fick åka hem från bortamatchen mot Västanfors IF med stora förlustsiffror. Många mål släpptes in i början av de båda halvlekarna när Västanfors vann med 10-2 (4-2).
– Jag är nöjd ändå eftersom många spelare saknades idag och vi bara gjort ett träningspass utomhus och det på halvplan, säger tränare Elin Johansson i Norrby SK.

 

Tuff start på försäsongen för Norrby SK:s damer när de på söndagen spelade träningsmatch i Norberg.
För motståndet stod Västanfors IF som hade ett blandat lag från sitt division 3-lag och division 4-lag. Norrby SK har endast gjort ett träningspass på konstgräset i Sala och det på halvplan.

Det var många återbud inför matchen och ordinarie målvakt fanns inte heller med så en utespelare fick ta på sig målvaktshandskarna.
Det var något som syntes redan i början att det var ett NSK som var ovana med de stora ytorna. Redan efter tio minuter var det underläge med 0-3.
– Efter det kom vi in i matchen och spelade jämnt med hemmalaget, säger Elin Johansson, tränare i Norrby SK.

Det visade sig i målprotokollet också då Rinata Zalevska och Amanda Johansson gjorde varsitt mål men Västanfors gjorde ett till före paus och lagen gick till pausvila med hemmaledning 4-2.

Hemmalaget Västanfors fortsatte målfabrikationen i andra halvlek och det blev sex bollar till att hämta ur nätmaskorna innan domaren blåste av.
– Det var lika i andra halvleks början som i första. Det rasade ordentligt där men som helhet är jag ändå nöjd. Vi hade bara två avbytare och siffrorna visar inte riktigt hur det såg ut på planen. Jasmine Hallström ska ha beröm för hon gjorde en fantastisk match.

Har du själv lagt fotbollsskorna på hyllan och tar steget till tränarrollen nu?
– Mitt knä håller inte för spel. Jag och Emy Sillén kör på som tränare tills vidare men vi ska inte sluta att söka efter en ny tränare, avslutar Elin som inte låter alltför besviken över den stora förlusten.

Norrby SK:s trupp mot Västanfors IF.
3 Elsa Forsberg
4 Ida Eriksson
5 Wilma Bergqvist
6 Elin Eriksson
7 Jasmine Hallström
8 Ebba Falk
9 Rinata Zalevska
10 Alva Ekholm
11 Nathalie Johansson
12 Ida Svahn
13 Evelina Back
14 Amanda Johansson
15 Kajsa-Lina Hermansson
17 Stina FalkTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning