Sala FF - Ransta IK


1 år sedan

Sala FF+Ransta IK=sant: “Vi kan låna spelare av varandra”

Sala FF och Ransta IK startar ett samarbete där spelare kan representera båda klubbarna.
– Klubbarna måste börja riva murar och gammalt groll, om fotbollen ska överleva i längden, säger Wallit Kurdu Bakir, tränare i Sala FF.
– Antalet lokala föreningar ökar medan aktiva spelare minskar. Den ekvationen går tyvärr inte ihop långsiktigt, säger Tobias Pettersson, tränare i Ransta IK.

 

Det är ett väldigt ungt Sala FF som ska spela division 4 den här säsongen. Ny tränare är Wallit Kurdu Bakir som förra säsongen tränade klubbens juniorlag och det är många av förra årets juniorlag som nu ska spela i klubbens representationslag.
Nu ska Sala FF starta ett samarbete med Ransta IK som spelar i division 5.
– Först och främst så är det bra att två klubbar från samma kommun börjar hjälpa varandra i stället för att stjälpa varandra. Det borde flera lag göra så vi inte “bråkar” om samma spelare. För det är för få spelare på för liten kommun för många lag. Sen måste lagen börja riva murar och gammalt groll, om fotbollen ska överleva i längden, säger Wallit Kurdu Bakir.

Vad ser ni för fördelar med samarbetet?
– Fördelen med samarbetet är Ransta IK är ett äldre lag och vi är ett yngre lag. Förutom att hjälpa varandra med att fylla på varandras trupper så ser jag fördelen att vi får hjälp med lite rutin och för Ransta del så får de upp hungriga yngre spelare som skulle passa på den nivån få speltid. Sen är det spelare som varit långtidsskadade, sjuka med mera som kanske behöver komma igång och behöva speltid så finns nu möjligheten till det, menar Wallit Kurdu Bakir i Sala FF.

Tobias Pettersson tränare i Ransta IK säger så här om samarbetet:
– Vi har en något tunnare trupp än optimalt. Det är lika för Sala FF och genom ett samarbete öppnas en extra möjlighet att ersätta eventuella återbud. Långsiktigt så kommer det krävas samarbete mellan de lokala föreningarna för överlevnad. Antalet lokala föreningar ökar medan aktiva spelare minskar. Den ekvationen går tyvärr inte ihop långsiktigt. Sammanfattningsvis hoppas vi att ett samarbete kan gynna båda föreningarna i längden, säger han.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning