Andreas Warnberg, Runhällens BoIS. Foto: Ove Eriksson


1 månad sedan

Efter alla uddamålsförluster äntligen en uddamålsseger för Runhällen BoIS – “Inte påkopplade i början som vanligt”

Underläge 0-2 vändes till seger med 3-2 för Runhällens BoIS. Avgörandet kom i den allra sista minuten på en straff som Andreas Warnberg satte.
– Vi får tryck på dem och kan göra flera mål men de har också lägen, säger en glad tränare Axel Hedlund i BoIS.

 

Runhällens BoIS som har förlorat en hel drös matcher med uddamålet fick äntligen en uddamålsseger. Hagby IK på bortaplan var tisdagskvällens uppgift.
Ett lag som låg på placeringen före BoIS med fem poäng mer i division 6 västra Uppland. En seger som satt fint för att inte halka efter för mycket.

Det tog inte mer än sju minuter förrän Adam Norgren fick vittja målburen första gången. Klockan stod på 19 minuter när BoIS hade släppt in boll nummer två. Så långt såg det inget vidare ut målmässigt.
– Det är som vanligt att vi inte är påkopplade i början. Deras första kommer på ett misstag av oss och det andra efter lite strul. Men vi är ju vana med det, säger Axel Hedlund, tränare i BoIS.

Det dröjde dock bara två minuter efter Hagbys 2-0 så kom reduceringen genom Oskar Hermansson som dunkade in Runhällens första mål för kvällen i krysset. Det är jämn första halvlek där båda lagen har möjligheter till flera mål men Hagby IK går till halvtidsvila med ledning 2-1.

BoIS började andra halvlek aggressivt och det tar bara två minuter innan det är kvitterat. Joakim Wendelius drar på ett långskott till 2-2.
– Vi får tryck på dem och kan göra flera mål men de har också lägen. Det är en lite stökig andra halvlek med många gula kort. Tre till varje lag.

Det har blivit ett antal uddamålsförluster under säsongen för BoIS men nu såg det ut som att det skulle bli ett kryss. Klockan stod på 90 minuter när Joel Eriksson blir nedtryckt och domaren dömer straff.
Andreas Warnberg kliver fram och gör inget misstag. Runhällen hade vänt underläge 0-2 till seger 3-2.
– Carl Sjölander och Joel Eriksson ska ha beröm för sina insatser ikväll och nu är vi inte långt efter lagen ovanför, säger en glad Axel Hedlund efter matchen.

Nästa match spelar Runhällens BoIS hemma på Runavallen. Börje SK:s andralag kommer på besök 27 augusti.

Så här spelade BoIS.
1 Adam Norgren (MV)
2 Carl Sjölander
3 Joakim Carlén
4 Jonathan Johansson
5 Victor Hermansson
8 Joel Eriksson
10 Adrian Johansson (K)
11 Olle Lindström
12 Mirza Dresevic
14 Oskar Hermansson
15 Joakim Wendelius
Ersättare
6 David Grillo
9 Andreas Warnberg
13 Oscar Granlund
16 Jesper Hedlund
17 Adam BerggrenTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning