Sala FF målskyttar mot Sköllersta IF Julia Tengwall 2, Lovisa Call 2, Lydia Högberg, Ebba Heidenborg Vegholm, Evelina Hallberg, Thea Modén. Foto: privat


4 veckor sedan

Storseger för Sala FF mot serietrean – “Det var skruvat bra och jag är jättenöjd”

Sala FF vann mot serieledaren förra veckan och idag, söndag, vann de stort mot serietrean Sköllersta IF. Slutresultat 8-2 (4-0) hemma på Lärkan.
– Malin Johansson fick guldhatten av spelarna men jag vill hylla hela laget, säger en lycklig Börje Persson, tränare i Sala FF.

 

Sala FF:s damer tog en meriterande seger förra helgen när de vann mot serieledaren. Det var Västanfors IF:s första poängtapp efter tio raka segermatcher. En seger som troligen stärkte självförtroendet hos Salatjejerna.
Den här helgen var det tredjeplacerade Sköllersta IF som besökte Lärkan i division 3 Örebro-Västmanland.

Sala FF tog ledningen redan efter tolv minuter. Målskytt Lovisa Call assisterad av Tova Söderström.
Tio minuter senare ökar Sala FF på till 2-0 och det var återigen Lovisa Call som är målskytt och hon assisteras av Malin Johansson.

Sala FF fortsatte målskyttet i första halvlekens 36:e minut. Julia Tengvall skjuter och målvakten räddar men bollen hamnar till slut i nätmaskorna.
Ett par minuter före pausvilan tunnlar Lydia Högberg en försvarare och serverar Thea Modén som sätter 4-0 i krysset.
– Det var jättebra, vi fick det dit vi vill och Lovisa Call var en bidragande orsak till att öppna upp med sitt spel, säger Börje Persson, tränare i Sala FF.

En ledning med 4-0 i halvtid gjorde kanske Sala FF lite självsäkra för det tog bara fem minuter innan Sköllersta IF reducerade till 4-1 för Sala FF.
I mitten av andra halvleken kom ytterligare en reducering men bara någon minut senare efter en hörna drar Evelina Hallberg på med kraft och det är ledning med 5-2.
Lovisa Call spelar en boll till Julia Tengvall som drar över målvakten till 6-2.

I den 73:e minuten ökar Lydia Högberg till 7-2 efter att hon dribblat av några försvarare. Assisten kom från Evelina Hallberg.
Ebba Heidenborg Vegholm avslutade dagens målskytte. Det är Lydia Högberg som skjuter och målvakten räddar men Ebba sätter returen. Slut 8-2.
– Malin Johansson fick guldhatten av spelarna men jag vill hylla hela laget. Vi har sex målskyttar och det är riktigt bra. Nu klättrade vi ett par placeringar i en haltande tabell men jag är supernöjd med hela laget idag, ja det var skruvat bra, säger Persson.

Nästa match spelar Sala FF och det är återigen hemmamatch på Lärkan. Det är Scandinavian FC Örebro som kommer på besök den 3 september.

Sala FF:s trupp mot Sköllersta IF. 
Karolina Pölder
Juni Svärd
Yifan Deng
Emma Gottfridsson
Fanny Söderström
Thea Modén
Britta Andersson
Mehnaz Rezai
Tova Söderström
Julia Tengwall
Lydia Högberg
Evelina Hallberg
Lovisa Call
Ebba Heidenborg Vegholm
Maria Guldbacke
Amanda Ericsson
Malin Johansson
Maja ValdemarssonTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning