Adam Funk FK Sala Foto: Carl-Henrik Rapp.


4 månader sedan

Fulltid: FK Sala – “Det bästa FK Sala gjort genom alla år”

FK Sala har gjort sin bästa säsong hittills när de slutade fyra i division 6 Västmanland. Det fanns häng på bronsplatsen.
– Hemmamatchen mot Ramnäs på konstgräset måste vara vår bästa insats någonsin, säger klubbens grundare och spelande tränare Samuel Sillén.

 

FK Sala har avslutat sin bästa säsong hittills i sin korta historia. Det slutade med en fjärde plats i division 6 Västmanland.
Om man tittar på målskillnaden så ser vi ett offensivt lag som gjort många mål. Defensiven har det varit sämre med för det har trillat in många bollar bakåt.

FK Sala grundades av Samuel Sillén och han är också spelande tränare i klubben.

Vad sätter du för betyg på säsongen?
– Tabellmässigt och spelmässigt blir det ett högt betyg. Det vi presterat på plan är överlägset det bästa FK Sala gjort genom alla år. Om man ser till det vid sidan av med träningsflit och så vidare finns det en del att önska. Jag tror vi hade kunnat sluta tvåa om det hade funnits lite mer driv vid sidan av, säger han.

Vad säger du om förväntningarna kontra resultatet?
– Som alltid sätter åtminstone jag inte upp några större förväntningar då det är svårt att sia. Men vi har på papperet haft ett starkt lag så att vi skulle göra ett bättre år än förra var det ingen tvekan om men svårt att veta var vi skulle landa.

Vad har fungerat bäst?
– Anfallsspelet. Vi gör mycket mål och skapar mycket framåt. Vi gör tredje mest mål i serien och då är vi ändå bara sex mål bakom Ramnäs som ”dopade” sin målkvot när FC Europa kom till dem med nio man och släppte in 18 mål. Vi gör 73 mål, förra året minst i serien med 27.

Vad har fungerat mindre bra?
– Tyvärr ser man inte så många överlägsna segrar för vi har släppt in alldeles för många mål. Vi vinner tydligen hellre med 5-4 än 1-0. Det har stundtals varit väldigt slarvigt och vi har bjudit på alldeles för många enkla mål.

Vilken/vilka spelare har varit extra tongivande?
– Svårt att inte nämna poängmaskiner som Jacke Eklund, som kommer trea i skytteligan trots att han missade sex matcher, och Filip Norgren som står för många assist. Men de två stora faktorerna i år har varit Jimmie Sjöstrand och Adam Funk som varit motorerna, allra helst Adam som driver på hela laget och styr och ställer på mitten.
Sedan blir jag alltid glad av att se att vi är kvar ett skapligt gäng från starten för sex år sedan.

Vad har varit säsongens höjdpunkt/match att minnas?
– Hemmamatchen mot Ramnäs på konstgräset måste vara vår bästa insats någonsin. Vi spelade ut Ramnäs totalt trots att de inte alls var dåliga, utan vi var helt fantastiska. Alldeles förträffliga kombinationer som blandades med kliniska avslut. Första halvlek var mästerlig, andra ”bara” fyra plus.

Blir du kvar som ledare?
– Den som vill ha bort mig får bända loss mig, säger Samuel Sillén.

✔️ Lag: FK Sala.
Serie: Division 6 Västmanland.
Seriesegrare: Elastico FC.
Placering: Fyra.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning