Sala FF:s tjejer som spelade Ladies Night Cup i Örebro. Foto: privat


6 månader sedan

Det tog stopp i åttondelsfinalen i Ladies Night Cup på straffar för Sala FF

Sala FF tog sig till åttondelsfinal i Ladies Night Cup på lördagen men där blev det respass efter straffsparkar. I gruppspelet slutade de på andra plats.
– Försvarsmässigt har vi gjort det väldigt bra. Jag tycker vi har gjort bra matcher för vi har mött riktigt bra lag, säger Börje Persson tränare i Sala FF.

 

Sala FF:s damer tog sig till semifinal i Julcupen för snart 2 veckor sedan. Detsamma gjorde klubbens juniorer.
På lördagen tog sig damlaget till Örebro för att spela Ladies Night Cup – en futsalturnering med 16 damlag.
– Målsättningen att vinna så många matcher som möjligt och gå till slutspel och där kan allt hända, säger tränare Börje Persson.

De 16 lagen är indelade i fyra grupper och det gäller att hamna bland de tre främsta för att nå slutspel.
Regerande mästare i cupen är arrangören Örebro FC som i fjol vann finalen mot Mariebergs IK.

Sala FF spelade första gruppspelsmatchen mot IFK Lindesberg och det började med en trepoängare. Men det satt långt inne för det återstod endast 19 sekunder när Sala FF kom i ett två mot ett-läge. Britta Andersson assisterade Amanda Eriksson som gjorde matchens enda mål.

I den andra matchen stod Örebro FC för motståndet. Ett Örebro som hade mest boll men det var Sala FF som tog ledningen mitt i matchen. Återigen var det Amanda Eriksson som var målskytt när hon kom i ett friläge direkt från bänken. Bara någon minut senare kvitterade Örebro FC när Sala FF väldigt oturligt gör ett självmål. Ett resultat som stod sig matchen ut och tidningen Nerikes Allehanda kallade resultatet en rejäl skräll.

Den sista matchen betydde inte mer än vilken placering Sala FF skulle få. De var redan klara för åttondel eftersom Örebro FC vunnit mot IFK Lindesberg. Matchen mot Lekebergs IF slutade 0-0 och Sala FF slutade tvåa i gruppen och var kvalificerade för åttondelsfinal.

En åttondelsfinal mot Rynninge IK där det gått cirka åtta minuter och Juni Svärd får ett friläge efter en snygg klack från en medspelare. Det friläget gör inte Juni något misstag på och 1-0 till Sala FF. Ett resultat som stod sig tills det återstod två minuter då Rynninge IK kvitterade till 1-1. Sala FF har möjligheter att avgöra i slutet men resultatet stod sig matchen ut.

Åttondelsfinalen fick avgöras på straffar och där vann Rynninge IK med 3-2 och totalt 4-3. Sala FF fick lämna turneringen och Örebro men efter en väl genomförd cup.
– Försvarsmässigt har vi gjort det väldigt bra. Jag tycker vi har gjort bra matcher för vi har mött riktigt bra lag, säger Börje Persson tränare i Sala FF.

Är det någon spelare som sticker ut?
– Alla gör det jättebra idag, säger Börje innan resan hem.

Är det besvikna tjejer efter förlusten?
– Nej, det tycker jag inte och nu satsar vi på futsal-DM mot Irsta IF, Forsby FF och IFK Västerås.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning