Samarbete Västerfärnebo AIK Norrby SK


2 månader sedan

Inget ”B-lag” i Norrby SK – ”Har försökt få till en lösning”

Tanken var att Norrby SK i år skulle ha ett andralag, B-lag, i division 7.
Men reglerna satte stopp för det samtidigt som de skulle ha ett samarbete med Västerfärnebo AIK.
– Då vi lovat Vaik samarbete så ska vi självklart stå fast vid det och göra det bästa av situationen, berättar Simon Ericsson, tränare i NSK.

 

Den 24 januari berättade Sala-Heby Fotboll att Västerfärnebo AIK och Norrby SK inleder ett samarbete under 2024.
– Den främsta tanken med samarbetet är att vi ska finnas som stöd för Vaiken ifall de i någon match skulle ha tunt med folk. Samtidigt som det också är en möjlighet för oss att kunna erbjuda spel på högre nivå för våra unga hungriga spelare utifall tillfälle ges, berättade Simon Ericsson, tränare i NSK.

Knappt två veckor senare gick Norrby SK ut med nyheten att de skulle starta ett herrlag till, som då skulle spela i division 7.
– Vi har anmält ett andralag till division 7. Detta för att utöver farmaravtalet med Vaik kunna säkerställa att alla ska få spela tillräckligt mycket fotboll, sa Ericsson.

Men något ”B-lag” i seriespel blir det inte för NSK, det tillåter inte de regler som finns. I så fall hade NSK fått avbryta sitt samarbete med Västerfärnebo AIK.
– Vi har försökt att få till olika lösningar med fotbollförbundet, men förbundet gick inte med på att göra någon speciallösning som kunde tillåta oss att ha ett division 7-lag och samtidigt låna ut spelare till Vaik, säger Simon Ericsson.

Så här står det i ”reglementet”.
”Farmarklubbsavtal tillåts inte i föreningar med två (2) lag i seriespel.”

Då beslutade NSK:s styrelse att klubben inte kommer ha ett division 7-lag 2024.
– I stället kommer vi som planerat ha ett farmaravtal med Vaik. Beslutet togs i samråd med Vaik då detta farmaravtal blir viktigt för att de ska kunna bedriva sin verksamhet. Då vi lovat Vaik detta så ska vi självklart stå fast vid det och göra det bästa av situationen. Vi får utvärdera under säsongen och se hur det ser ut till nästa säsong helt enkelt, säger Ericsson.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning