Leon Andersson, Norrby SK. Foto: Carl-Henrik Rapp.


4 månader sedan

Norrby SK var ett nummer för stort för Grällsta IF – “Jag är nöjd resultatmässigt”

Träningsmatch mellan Norrby SK och Grällsta IF på lördagen. Leon Andersson gjorde 1-0 redan efter en minut och till slut vann NSK med 4-0 (3-0).
– Spelmässigt försökte vi med hög press precis som i förra helgens segermatch. Det höll inte riktigt mot ett bra motstånd, säger Viktor Tsouplakis,tränare i Grällsta IF.

 

Det blev en smakstart för Norrby SK i träningsmatchen mot Grällsta IF på lördagen. Redan efter cirka en minut gjorde Leon Andersson 1-0.

Sedan ökade Mostafa “Musse” Hosseinzadeh på till 2-0 och Eric Boström gjorde 3-0 innan domaren blåste för pausvila på Lärkan.

– Resultatmässigt är jag väldigt nöjd med första halvlek men spelmässigt var det inget vidare. Vi föll in i motståndarnas spelsätt, säger Joel “Julle” Ekblom i Norrby SK.

I den andra halvleken var NSK tillbaka i sitt eget spel igen och det såg mycket bättre ut.
Ett mål till skulle det bli innan slutsignalen. Det var unge Hannes Rapp som på ett långskott gjorde 4-0.
– Det blev bara ett mål i andra halvlek men då spelade vi bättre mot ett Grällsta IF som såg trötta ut. Det är svårt att möta lag från en lägre division. Förra helgen när vi mötte ett lag i fyran såg det bättre ut. Resultaten är egentligen inte så viktigt nu utan vi vill få ordning på spelet, avslutar “Julle”.

Viktor Tsouplakis, ny tränare i Grällsta IF, var stressad efter matchen för att ta hand om alla grejer när materialförvaltare Johan Norgren var borta på grund av jobb.
Men en kvart senare ringde han upp.

– Det var en tuff match för oss. Vi hade många borta och fyra återbud senaste dygnet. Spelmässigt försökte vi med hög press precis som i förra helgens segermatch. Det höll inte riktigt mot ett bra motstånd. I andra halvlek tröttnade vi rejält och med en träning i veckan är det kanske inte så konstigt. Vi hade sex provspelare som ställde upp och flera av dem har jag inte sett i träning ens. Som sagt en tuff match.

Hur är det med Alexander Awet som hade en befarad korsbandsskada efter förra helgens match?
– Det var ju inte så illa som vi trodde då och han ska börja hos en sjukgymnast inom kort och vi tror att han kan vara tillbaka om ett antal veckor. Han behövs, avslutar Tsouplakis.

Nästa träningsmatch spelar Norrby SK borta mot Krylbo IF måndagen den 1 april. Grällsta IF spelar mot Ransta IK den 7 april.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning