Division 2 västra Svealand


3 månader sedan

Koll på division 2 västra Svealand omgång 1 – En poäng till Sala FF i premiären

Första omgången är spelad i division 2 västra Svealand. Storseger för förra säsongens division 1-lag Hertzöga BK på bortaplan. Sala FF fick med sig en poäng hem till Sala.
– Det är förstås bra att ta en poäng på bortaplan, men vi kunde lika gärna ha vunnit och vi hade ledning med 4-1, säger tränare Börje Persson i Sala FF.

 

Division 2 västra Svealand är igång. Nykomlingarna Sala FF mötte en annan nykomling och tog sin första poäng i tvåan. Så här gick det i matcherna.

Lysviks IF-Rynninge IK  1-1
Förra säsongens trea Lysviks IF mot fyran Rynninge IK möttes i premiären. Hemmalaget stod för båda målen i matchen. Det första var ett självmål strax före pausvilan så Rynninge hade 1-0 i paus. Kvitteringen kom i den 70:e minuten genom Emelie Edqvist som blev slutresultat. Delad pott mellan de båda topplagen ifjol.

IK Sturehov-Rävåsens IK  2-2
Hemmalaget som slutade femma i division 2 förra säsongen tog emot Rävåsens IK. De degraderades från division 1 förra säsongen. Sturehov tog ledningen efter en kvart men Rävåsen kvitterade tio minuter senare. Ett resultat som stod sig halvleken ut. I mitten av andra halvlek återtog hemmalaget ledningen och den stod sig tills det återstod två minuter. Poängräddare för Rävåsen blev Wilma Forsberg.

IFK Hallsberg-Eda IF  1-2
På Allévallen tog fjolårets nia IFK Hallsberg emot Eda IF som slutade sexa förra året. Efter en mållös första halvlek tog Eda IF ledningen i den 53:e minuten. En kvart senare fick de en straff som Amanda Josefsson gjorde 2-0 på. IFK Hallsberg fick en straff när det var 15 minuter kvar. Den förvaltade Salabekante Olivia Puhls till reducering 1-2. Närmare än så kom de inte så Eda IF kunde åka hem med tre poäng.

IF Karlstad Fotboll-Västerås SK FK  0-1
Västerås SK åkte till Karlstad i sin seriepremiär. VSK som slutade tvåa förra säsongen är nog en av huvudfavoriterna till slutsegern. Det visade de i premiären med ett stort bollinnehav. Matchens enda mål kom i den 39:e minuten där Natalie Brorson är sist på bollen. Västerås SK har kontroll på matchen trots att IF Karlstad trycker på i slutet mot den fembackslinje VSK gick ner på. Skön hemresa med tre poäng i bagaget.

Norrstrands IF-Sala FF  4-4
Sala FF spelade sin första match i division 2 någonsin. Motståndare var nykomlingarna Norrstrands IF. Det var en målrik match där Sala FF hade ledningen med 4-1 i första halvlek. Tre av målen stod Lovisa Call för och det fjärde Malin Johansson. Norrstrand reducerade en gång till före paus. I kraftig medvind i andra halvlek kunde Norrstrand gå ikapp till 4-4. Premiären i division 2 är avklarad med beröm godkänt.

Forsby FF-Hertzöga BK  0-5
Hertzöga åkte ur division 1 förra säsongen efter att ha slutat på sista plats. På bortaplan mot Forsby FF visade de direkt att de vill tillbaka. Det blev en storseger och Lovisa Ortfelt gjorde två mål i första halvleken som var paussiffror. Tre mål till kom i den andra halvleken och två av dem kom i den 64:e och 65:e minuten. Fem minuter före slutsignalen var storsegern bärgad med ett femte mål av bortalaget.

Nästa omgång
17/4 19.30 Eda IF-Norrstrands IF
19/4 19.00 Rävåsens IK-IFK Hallsberg
19/4 19.15 Rynninge IK-Forsby FF
20/4 14.00 Hertzöga BK-IF Karlstad Fotboll
21/4 13.00 Västerås SK FK-IK Sturehov
21/4 14.00 Sala FF-Lysviks IFTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning