Division 2 västra Svealand


3 månader sedan

Koll på division 2 västra Svealand omgång 3 – Första segern för Sala FF i tvåan

Sala FF tog sin första trepoängare när de mötte Forsby FF på bortaplan. Lovisa Call leder skytteligan efter två nya mål och totalt sex mål på tre matcher.
– Vi vinner rättvist och kunde ha gjort många fler mål i första halvlek, sa Börje Persson tränare i Sala FF.

 

En liten sammanfattning av den tredje omgången i västra Svealandstvåan. En match ställdes in på grund av snöfallet i helgen. Sala FF tog sin första seger och parkerar på sjätte plats i tabellen. Fyra lag har fortfarande en nolla i förlustkolumnen och två lag har bara förluster.

Norrstrands IF-Rävåsens IK  0-2
Rävåsens IK gick upp i serieledning efter seger på bortaplan. De tog ledningen efter knappa kvarten. Domaren avbröt matchen fem minuter före paussignalen då en hemmaspelare i en duell skadade sig och fick hämtas i ambulans. Rävåsen drog på sig ett rött kort i den situationen. Rävåsen hade inga problem att hålla undan med tio spelare i andra halvlek och Wera Hellsing avgjorde med att göra 2-0.

Forsby FF-Sala FF  2-5
Där kom den första segern i divison 2 någonsin för Sala FF. Sala FF kunde ha gjort flera mål i första halvleken men det blev fyra. Jennica Källberg startade målskyttet redan efter fem minuter. Lovisa Call ökade på till 2-0 i minut 30 och två minuter senare gjorde hon 3-0. Linn Bejer fastställde paussiffrorna. I andra halvleken reducerade Forsby två gånger och det blev lite darrigt. Men när Thea Modén satte 5-2 var segern bärgad.

Hertzöga BK-Rynninge IK  3-0
Hertzöga BK på tredje plats i tabellen gjorde 1-0 sekunderna före pausvilan. Det andra målet kom tio minuter in på andra halvleken. Många fina prestationer av hemmalaget som gav ett flertal målchanser. Med en kvart kvar av matchen dömde domaren straff till Hertzöga BK. Annie Pehrsson gjorde inget misstag och Hertzöga fick tre poäng efter en väl genomförd match.

IK Sturehov-IF Karlstad  4-3
Det var målrikt värre i den här matchen. I minut sju finns det två registrerade mål och båda av hemmalaget. Målskytt på båda Alma Lerjeryd. IF Karlstad reducerade efter dryga halvtimmen men IK Sturehov gick upp i tvåmålsledning innan pausen och Alma hade fått ihop ett hattrick. I början av andra gjorde Alma sitt fjärde mål. IF Karlstad reducerade två gånger men IK Sturehov kund hålla undan de sista tolv minuterna.

Lysviks IF-Eda IF  3-3
Derby mellan två lag som vill vara med i toppen och båda med en nolla i förlustkolumnen. Eda tog ledningen efter tolv minuter men kvitteringen kom några minuter senare. Amanda Westlund såg till att hemmalaget hade vänt innan paus. I början av andra halvleken ökade Lysvik på till 3-1. Eda IF lyfter upp hela laget för att knappa in. Det lyckas de med för två nickmål blir resultatet och en poäng till båda lagen.

IFK Hallsberg-Västerås SK FK  INSTÄLLD
Inställt och uppskjutet på grund av av att fotbollsplanen i Hallsberg hade tio centimeter snö på lördagen.

Nästa omgång.
4/5 13.00 Eda IF-Forsby FF
4/5 13.00 Rävåsens IK-Lysviks IF
4/5 14.00 IK Sturehov-IFK Hallsberg Sörbyvallen Örebro
4/5 16.00 Västerås SK FK-Norrstrands IF
4/5 17.00 IF Karlstad-Rynninge IK
5/5 14.00 Sala FF-Hertzöga BKTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning