Division 4 Västmanland


2 månader sedan

Koll på Västmanlandsfyran omgång 3 – Västerfärnebo AIK var nära seger

Tre omgångar är spelade av division 4 Västmanland och Västerfärnebo AIK har tagit sin första poäng och lämnat nedflyttningsplatserna.
Alexander Söderström gjorde 1-0 till Vaik och det var hans 100:e mål i den vita Vaiktröjan.

 

Tre lag utan poängtapp efter tre omgångar. IFK Västerås, Syrianska IF Kerburan och Västerås IK.
Tufft poängtapp för Västerfärnebo AIK.
Så här gick det i omgång 3 av division 3 Västmanland.

Västerås IK-Gideonsbergs IF  1-0
Västerås IK kom från division 3 som mötte Gideonsbergs IF i ett av många Västeråsderbyn. Båda lagen hade inte tappat någon poäng före matchen. Ett derby som bara lockade 49 åskådare. De fick se Västerås IK göra matchens enda mål redan efter åtta minuter då Daniel Johansson nickade in 1-0. Västerås IK på tredje plats på samma poäng som serieledaren.

Västerås FC- IK Oden 3-1
Efter två raka segermatcher fick Västerås FC stopp på IK Oden. Självmål åt båda hållen är registrerade och det första kom minuten före pausvilan och ledning med 1-0 för Västerås FC. I mitten av andra halvlek ökade Västerås FC på till 2-0. Tio minuter före slutet är det Västerås FC som gör ett självmål och bjuder in IK Oden. Ali Akbar Jafari skulle till se till att Västerås fick med sig tre poäng.

Västerfärnebo AIK-Munktorps BK  2-2
Västerfärnebo AIK har börjat comebacken i division 4 med två förluster. Nu var de tillbaka på Svedboäng och sugna på poäng. Efter en halvtimme gjorde Alexander Söderström 1-0 och det sägs att det var hans 100:e i den vita tröjan. Straff för Vaik i minut 50 och kapten Rasmus Hedlund Aldén satte 2-0. Munktorp ville dock vara med och reducerade i minut 86 och kvitterade i 92:a. Tungt poängtapp för Vaik.

Arboga Södra IF-Syrianska IF Kerburan  1-4
Det här var en match som var avgjord redan när domaren blåste för paus. Anton Fors Gjorde 1-0 i första minuten. Ibrahim Yahya Alabad gjorde 2-0 två minuter senare och han hade fyllt på med ett hattrick när klockan stod på 22 minuter och 4-0 till Syrianska. Arboga Södra reducerade innan paus men några flera mål blev det inte. Tremålsskytten drog i slutet på sig ett rött kort men Syrianska är med i toppstriden.

Bosnisk SK-Irsta IF  6-1
Tidig ledning för Bosnisk SK som redan efter tre minuter hade 1-0. Men Irsta kunde reducera innan klockan tickade upp på tio minuter. Allan Kosik Sulaiman såg till att Bosnisk SK gick till halvtidsvila med ledning 2-1. Mellan minut 47 och 59 gjorde Allan ytterligare tre mål. Ett äkta hattrick på tolv minuter. Bosnisk SK gjorde sedan ytterligare ett mål och kunde inkassera sin andra seger.

Västerås BK 30-IFK Västerås  1-4
BK30 fick en straff redan efter tre minuter och gjorde 1-0 på den. När halvtimmen var spelad fick IFK Västerås en straff som de missade. Sex minuter före paus drog BK30 på sig ett rött kort och det utnyttjade IFK Västerås några minuter senare med att kvittera till 1-1. Tre mål till gjorde IFK Västerås i den andra halvleken med en man mer och nu är de i topp av tabellen.

Nästa omgång.
8/5 19.00 IFK Västerås FK-Västerås IK
8/5 20.00 IK Oden-Västerås BK 30
11/5 15.00 Syrianska IF Kerburan-Västerfärnebo AIK
11/5 15.00 Munktorps BK-Västerås FC
11/5 15.45 Gideonsbergs IF-Bosnisk SK
11/5 16.00 Irsta IF-Arboga Södra IFTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning