Division 2 västra Svealand


2 månader sedan

Koll på division 2 Västra Svealand omgång 6 – Sala FF hade tufft mot Karlstad

Sala FF fortsätter att förlora på hemmaplan. De poäng de tagit har kommit på bortaplan. Den här gången blev det stora förlustsiffror mot IF Karlstad.
– Vi tappade på mittfältet och orkade helt enkelt inte, sa Börje Persson tränare i Sala FF.

 

Västerås SK spelade en uppskjuten match i veckan men fick en ny uppskjuten.
Sala FF åkte på storstryk och Eda IF i ensam serieledning.
Så här gick det i sjätte omgången.

IFK Hallsberg-Västerås SK.  1-4  (uppskjuten från omgång 3)
Tidigt ledningsmål för VSK men Hallsberg kvitterade efter en kvart. Det var målvakten Agnes Vilén som drog ner en hemmaspelare som fick straff. Den räddade Agnes men på returen gjorde Olivia Puhls mål. VSK gjorde ytterligare två mål innan paus. Det var lugnt för VSK i andra halvan trots att Hallsberg forcerade och på slutet gjorde de även 4-1.

Rävåsens IK-Hertzöga BK.  0-0
Det blev mållöst på Kilsta IP inför 102 åskådare. Ett resultat som betyder att Rävåsens IK fortfarande är obesegrat och de ligger två poäng bakom serieledaren Eda IF. Visst fanns det målchanser och närmast i första halvlek var Hertzöga men resultatet får anses rättvist.

Västerås SK-Forsby FF. UPPSKJUTEN. 
Matchen uppskjuten på grund av att Forsby FF har så många skador och sjukdomar i laget. Det är andra gången Västerås SK får en match uppskjuten redan efter sex omgångar.

Eda IF-Rynninge IK.  3-0
Eda IF är ensamt i serieledning och har ännu inte förlorat men Västerås SK har möjlighet att gå ifatt poängmässigt eftersom de har en uppskjuten match. Mot Rynninge IK tog de en tidig ledning i matchen och i den andra halvlekens 60:e och 80:e minut fyllde de på med ytterligare två mål innan slutsignalen.

IK Sturehov-Lysviks IF.  0-1
I 19:e minuten gjorde Tilda Miller matchens enda mål efter en hörna när de båda mittenlagen möttes. Lysviks IF som förlorat de två senaste matcherna med 0-3 och 0-4 var tillbaka på vinnarspåret trots att ett flertal spelare var borta av olika anledningar.

IFK Hallsberg-Norrstrands IF.  1-2
Andra förlusten för IFK Hallsberg den här veckan eftersom de spelade en uppskjuten match i onsdags och ännu en gång på hemmaplan. De gjorde ett självmål redan efter fyra minuter och Norrstrand kunde öka på till 2-0 efter 20 minuter. Hallsberg reducerade före halvtidsvilan till 1-2 genom Frida Lang men andra halvan blev mållös och Norrstrand åkte hem med tre pinnar.

Sala FF-IF Karlstad.  1-7
Sala FF åkte på en riktig smäll mot IF Karlstad och det blev inga poäng den här gången heller på hemmaplan. Två sena mål i första och två tidiga i andra halvlek förstörde för Sala FF i hemmamatchen mot IF Karlstad.
– Karlstad vinner rättvist, men jag tycker inte det skiljer så mycket. Men andra halvlek är inte bra, summerar tränare Persson.

Nästa omgång:
22/5 19.30 Norrstrands IF-IF Karlstad
23/5 19.00 Forsby FF-IK Sturehov
25/5 14.00 Hertzöga BK-Västerås SK
25/5 14.00 Rynninge IK-Rävåsens IK
25/5 14.00 Lysviks IF-IFK Hallsberg
26/5 15.00 Sala FF-Eda IFTaggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning