Division 2 västra Svealand


1 månad sedan

Koll på division 2 västra Svealand omgång 8 – Tvåsiffrigt bakåt för Sala FF

Åtta omgångar är spelade i division 2 västra Svealand förutom en match som ska spelas 27 juli. Sala FF fick storstryk och Rävåsens IK har tagit täten.
– Vi saknade många spelare och det är inget konstigt resultat med tanke på det, sa tränare Börje Persson i Sala FF.

 

Eda IF förlorade sin första match i år och tappade serieledningen.
Tabellen börjar forma till sig med Rävåsen i täten.
Västerås SK har en uppskjuten match som spelas 27 juli mot Forsby FF.
Sala FF åkte på en rejäl smällkaramell.
Så här gick det i omgång åtta.

Norrstrands IF-Lysviks IF  1-3
Hemmalaget som krigar runt nedflyttningsstrecket tog emot mittenlaget Lysviks IF. En match som avgjordes redan i den första halvleken. Hilma Söderlund inledde målskyttet och Amanda Westlund gjorde sedan ytterligare två mål till ledning med 3-0 i paus för Lysviks IF. Resultatet stod sig till strax före slutsignalen då Norrstrand fick in ett reduceringsmål.

Västerås SK-Rynninge IK  7-0
Västerås SK kom tillbaka med besked efter förlusten i den senaste omgången mot Hertzöga BK. Nu var det Rynninge IK som besökte Hitachi Energy Arena. Bortalaget stod emot en halvtimme då 1-0 kom. Västerås SK var det klart dominerande laget och hade ledningen i paus med 3-0. De fortsatte i andra halvleken med ytterligare fyra mål mot ett tröttkört Rynninge IK.

IK Sturehov-Hertzöga BK  1-3
Hertzöga BK hade kontroll på första halvleken när de var i Örebro och kunde också ta ledningen innan paus. I början av andra halvan ökade de på till 2-0 och 3-0 kom med elva minuter kvar. Efter det fick Sturehov äntligen energi och hade ett antal chanser. Ett reduceringsmål blev det genom Sara Hiltunen men längre än så släppte inte Hertzöga till. Ett Hertzöga som nosar med bakom tätkvartetten i serien.

IFK Hallsberg-Forsby FF  5-0
Fortsatt tungt för Forsby FF som inkasserade sin sjunde raka förlust. De har en match uppskjuten mot Västerås SK. Mot IFK Hallsberg var det målmässigt jämnt i paus med endast ett mål för Hallsberg. Alldeles i början av andra halvleken ökade de på till 2-0 och de tre sista målen rann in sista tio minuterna. Det var den andra segern för IFK Hallsberg i år men för Forsby FF är det stora problem med målskyttet med endast fyra mål på sju matcher.

IF Karlstad-Eda IF  2-0
Eda IF tappade serieledningen efter förlusten mot IF Karlstad. Det var första förlustmatchen för Eda IF. Det kom 117 åskådare till Våxnäs IP för att se den här toppmatchen. Lisa Jansson och Elin Hedin gjorde varsitt mål och det var redan efter en halvtimme. Några fler mål blev det inte och nu är IF Karlstad riktigt ordentligt med i toppstriden på en tredje plats.

Rävåsens IK-Sala FF  11-0
Sala FF saknade många ordinarie spelare av olika anledningar. Att det skulle bli svårt att få med sig poäng hem från Värmland mot topplaget Rävåsens IK var väntat. Redan efter två minuter satt 1-0 och sedan rullade det på och när paussignalen ljöd stod det 8-0. Försvarsspelet fungerade lite bättre i andra men Sala FF:s målvakt Mia Guldbacke som var bästa Salaspelare fick släppa in tre till i andra halvleken. Bara att bita ihop och komma igen.

✔️ Kommande matcher.
Torsdag, 13.00: Lysviks IF-IF Karlstad.
Torsdag, 14.00: Eda IF-Rävåsens IK Karlskoga.
Lördag, 14.00: Hertzöga BK-IFK Hallsberg.
Söndag, 14.00: Sala FF-Västerås SK.
Söndag, 16.00: Forsby FF-Norrstrands IF
Måndag, 19.00: Rynninge IK-IK Sturehov.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning