Sunday Bale, Heby AIF. Foto: Niclas Bergvall


Skador och röda kort fällde Heby AIF

Heby AIF 10 månader sedan

Heby AIF kunde inte följa upp sin fina start i division 3 då de förra helgen besegrade toppkandidaten Syrianska IF Kerburan på hemmaplan. På lördagsförmiddagen blev det förlust mot Enköpings SK på bortaplan med 2-0 (1-0). Haif åkte dessutom på en tung skada och två röda kort i matchen.
– Mycket elände idag, säger Per-Åke Swärdh, tränare i Heby AIF.

Det blev inga poäng för Heby AIF i den andra omgången av division 3 norra Svealand. Enköpings SK, som av många anses vara en favorit till seriesegern, vann på Korsängens konstgräs. Och som om inte det vore nog gick den förväntade skyttekungen Sunday Bale av redan i första halvlek med en befarad bristning i låret.
– Vi vet inte men vi tror det är någon bristning vilket säkert betyder att han blir borta några veckor. Det var tufft, vi var på väg att växa in i matchen då, säger Per-Åke Swärdh.

0-0 stod det vid det läget och som om det inte vore nog med den skadan åkte James Papa Yaw Yeboah på ett rött kort efter att ha skallat en motståndare på mittplan.
– Ett beteende som gör mig väldigt besviken. Han sätter oss i en väldigt dålig situation, säger Swärdh.

Trots en man mindre så lyckas Heby AIF hålla hyfsat jämna steg med ESK halvleken ut. Dock lyckas ESK få in ledningsmålet innan halvtid på en omställning.
– Med tankte på att vi ändå håller upp det bra efter utvisningen går vi ut med visst hopp i den andra halvleken.

Men i den andra halvleken blev det logiskt sätt mycket försvarsspel för Haif där Marcus Arvidsson i mål fick mycket att göra. Som om det inte vore nog med den första halvlekens bakslag bjöd även den andra på en skada och en utvisning. Först utgick Kabba Langley med en fotskada och något senare fick Björn Hasselgren sitt andra gula kort. Då återstod det mindre än tio minuter kvar av matchen.
Heby skulle trots det få ett gyllene kvitteringsläge då Balen Nouri hade möjligheten, men istället var det ESK som kunde punktera matchen till 2-0 med matchens sista spark.
– Hade vi kvitterat hade det varit rena rånet, erkänner Per-Åke Swärdh.

Nästa match för Heby AIF är kommande lördag mot Håbo FF. En match som startar 13.00 hemma på Tegelvallen. När Sala-Heby Fotboll frågar hur han ska pussla ihop laget kommer svaret ganska uppgivet från Per-Åke Swärdh.
– Det är svårt att pussla utan pusselbitar.


  • Betyg   Marcus Arvidsson
  • Betyg   Wiktor Swärdh
  • Betyg   Kabba Langley


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer