Foto: Carl-Henrik Rapp


“Abbes” två mål sänkte Edsbyn

Sala FF 9 månader sedan

“Abbe” Omar blev stor matchhjälte på lördagen när Sala FF spelade mot Edsbyns IF FF.
Med sina två mål avgjorde han matchen som slutade 3-1 (2-1).
– Det kändes som att det var transportsträcka i andra halvlek, hände det något egentligen? undrar Jakob “Jacke” Eklund.

Sala FF tog sin tredje seger i division 3 södra Norrland inför 187 åskådare på Lärkan.
Edsbyn förlängde sin rad av förluster och ligger fortfarande i botten av tabellen.
Sala FF klättrade i och med segern upp till fjärdeplatsen.

Det var full fart på Sala FF från minut ett. Spelande tränare Rigest Hysko sa före matchen att de skulle trycka på från start. Utdelningen kom redan efter nio minuter när Abbe Mahad Omar trycker in en retur på en hörna.

Offensiven fortsätter och Edsbyn kommer knappt över mittlinjen. De tjongar dock undan alla övriga bollar som Sala FF kommer in i straffområdet med.

Sala FF lugnar ner sig lite efter en halvtimme och Edsbyn kommer upp i lite ströanfall. Med tio minuter kvar av första halvlek så drar Simon Svensson ner en frispelad Edsbynspelare och domaren dömer straff, 1-1.

När det är två minuter till pausvila får vi se ett riktigt snyggt mål när Jeremy Degraffenreeidt frispelar Jakob Eklund som avslutar perfekt. Sala FF går till halvtidspaus med ledning 2-1.

Andra halvleks första minut började också i full fart, Yvan Boyokino hade ett skott i ribban och på omställningen har Edsbyn ett friläge som Simon Svensson räddar.

I 64:e minuten är han framme igen, vänsterbacken Abbe Mahad Omar, och trycker in sitt andra mål till 3-1 för dagen assisterad av Rasmus Hedlund Aldén.

Resten av halvleken spelas av och Sala FF är nöjda med sin ledning och bevakar den. Det kändes aldrig oroligt att Edsbyn skulle komma ifatt trots att de hade några farligheter.

– Det kändes som att det var transportsträcka i andra halvlek, hände det något egentligen? frågar sig Jakob “Jacke” Eklund.

Simon Svensson målvakten i Sala FF.
– Jag är inte nöjd med mig själv idag. Tog några felbeslut som jag inte vill göra. Men är supernöjd med backlinjen och vi löste problemen. Jag var så nära att plocka straffen men slängde mig för långt.

Det var en nöjd tränare Hysko efter matchen.
– Laget har mått lite dåligt under veckan efter förra veckans förlust, men idag visade vi moral. De kom upp i några målchanser och det var på våra misstag. Edsbyn backade hem och det är svårt att spela då men vi gör en bra match och jag är nöjd med trepoängaren.

Viktig seger för Sala FF som nu har tre poäng upp till kvalplatsen som nykomlingen Sandvikens AIK innehar. Kvarnsveden ångar på med hela 8-0 idag mot Fagersta.

Nästa match för Sala FF är borta nästa lördag mot Bullermyrens IK.

Aktuell tabell


  • Betyg   Jeremy Alain Degraffenreeidt
  • Betyg   Rigest Hysko
  • Betyg   Abdigani Mahad Omar


Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer