August Dalfjord är på väg att göra 1-0 för sitt Grällsta IF. Foto: Sala-Heby Fotboll


Grällsta IF ångar på i division 7

Grällsta IF 9 månader sedan

På söndagen spelade Grällsta IF sin tredje match i division 7 östra. En match som resulterade i klubbens tredje raka seger. Hornafrika orkade hålla emot i en halvlek men i den andra tog GIF över och vann till slut med 4-1 (0-0). Återigen var August Dalfjord stor segerorganisatör med sina tre mål.
– Tre segrar känns helt okej, säger GIF-tränaren Joakim Skog ödmjukt.

Den första halvleken var annars ganska jämn på Lindvallen dit ett femtiotal åskådare letat sig. En halvlek som förblev mållös.
– Vi gör inte någon bra första halvlek. Men vi gör det bättre i andra där vi bland annat byter in Ahmed Ali som forward vilket resulterar i lite mer fysik där uppe, säger Joakim Skog.

De två första målen får nog ändå GIF tacka motståndarna för. Vid båda målen var det ganska konstiga beslut från Hornafrika som resulterade i att GIF kunde gå till anfall. Båda gångerna var det August Dalfjord som var sist på bollen.

Tredje målet stod Hampus Palmertz för då han nickade in en frispark. Men efter Hornafriks reducering till 3-1 skiftade matchen karaktär och det var mycket tjafs.
– Det blev lite konstiga situationer. Skittråkigt, tycker inte det hör hemma på en fotbollsplan. Det ska vara tufft och hårt men inte tjafsigt.

I tumultet fick mittbacken Jesper Holm sitt andra gula och visades ut. Men någon forcering blev det aldrig utan i stället kunde August Dalfjord fullborda sitt hattrick i matchens slutskede.

Beröm i GIF får tremålsskytten tillsammans med Patrik Wadhagen och målvakten Joel Axelsson.

Aktuell tabellSamuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer