Eric Boström (till höger) gratuleras efter att ha tangerat rekordet för flest mål i en och samma match. Foto: Sala-Heby Fotboll


Rekord tangerades när Norrby SK vann med hela 17-0

Norrby SK 8 månader sedan

17-0! Ja, ni läste rätt.
Norrby SK hade lekstuga med Riddarhytte SK på Norrbyliden. 17-0 är en tangering av Norrbys största seger någonsin och Eric Boströms nio mål är detsamma av flest mål i en och samma match.

I den första halvleken av division 5-matchen lät Norrby SK knappt gästerna låna bollen medan den andra halvleken blev lite mer avslagen.
Då stod det 11-0 och Eric Boström hade gjort mål i princip varenda gång han rörde bollen. Åtta mål blev det i den första halvleken.
– Jag sa till honom i halvtid att han behövde ett till för att komma upp i rekordet, sa Adam Funk efter matchen.

Rekordet hålls idag av Olle Eklund som den 7 september 1958 gjorde nio mål i 10-0-segern.
Men nu har han fått sällskap av Eric Boström då han i den andra halvleken, till slut, fick in sitt nionde för dagen.
“Bosse” kom i en löpning ute längs kanten då målvakten kom ut långt för att skära av vinkeln. Men Boström vände om och la in bollen från långt håll och tangerade då alltså rekordet.
– Jag hade ju lägen att göra ett tionde också. Jag tycker nog att jag ska ha en straff och sedan var jag nära att styra in en boll i slutet, säger Eric Boström.

Nu är han uppe i 40 mål den här säsongen och har endast fyra upp till samme Eklunds rekord gällande flest antal mål på en säsong, som han likt det övre rekordet satte säsongen 1957/1958.
– Nu kan jag börja titta mot det, säger Boström.

I skymundan av Boström gjorde Filip Norgren fyra mål, varav hans sista betydde 17-0 som också är en tangering av den största NSK-segern någonsin.
Just 17-0 vann NSK med mot Fagersta-laget Norrby Globetrotters den 12 maj 1994.
– Vi hade väl egentligen behövt en match idag. Det är väl egentligen inte så kul för något av lagen när det blir så här. Men självklart starkt att vinna så stort, säger Tomas Skog, tränare i NSK.

Övriga mål gjordes av Gabriel Andersson, Leon Andersson, Nisse Eriksson och Adam Funk.

Trots storsegern är det fortsatt tight i toppen efter att både Munktorps BK och Hallstahammars SK vunnit i den här omgången.
Det betyder att NSK fortsatt leder serien med en poäng före MBK och två före HSK med fem matcher kvar att spela.

Aktuell tabellSamuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer

X

Bli stödmedlem och stötta vår bevakning av den lokala fotbollen.

¤