Ransta IK fyller 100 nästa år. Foto: Niclas Bergvall


Johan Jonsson sänkte Ramnäs IF i Västmanlandsfemman

Ransta IK 7 månader sedan

Ransta IK tog en välbehövlig trepoängare i bortamötet mot Ramnäs IF på tisdagskvällen. Seger med 1-0 och målskytten heter Johan Jonsson.
– En efterlängtad seger, vår bästa match hittills under säsongen. I alla fall första halvlek, säger Rasmus Karlsson tränare i Ransta IK.

Det var med positiv energi innan matchen som Ransta IK på tisdagskvällen åkte till Ramnäs IP för den sista matchen i 17:e omgången i division 5 Västmanland.
Den positiva energin satt säkert kvar från derbyt i torsdags mot Norrby SK, underläge med 0-2 som hämtades upp till 2-2 och det sista målet på övertid av Christoffer Thiman.

För motståndet stod ett formsvagt Ramnäs IF på bortaplan som låg på sjunde plats före matchen med 17 poäng. En poäng före Ransta IK på åttonde plats som hade fyra poäng till nedflyttningsstrecket.

Ransta IK fortsatte på den inslagna vägen med att plocka poäng och tog tre väldigt viktiga pinnar och passerade Ramnäs IF i tabellen. Det blev nämligen seger borta i Ramnäs med 1-0 för Ranstakillarna.

I första halvleken var det en total överkörning av Ransta IK. De spelade riktigt bra men backlinjen i Ramnäs IF stoppade allt.
Att inte Ransta IK gjorde något mål är en gåta men det har gått troll i målskyttet.
– Vi borde ha gjort minst fyra mål i första som är den bästa halvleken i år spelmässigt, säger Rasmus Karlsson, tränare i RIK.

Det stod 0-0 i halvtid och bland annat missade Johan Jonsson ett öppet mål.
Men han skulle revanschera sig, i den 70:e minuten återerövrar han en boll och sätter snyggt ledningsmålet till 1-0 för Ransta IK.
Det är jämnare spel i andra halvleken men Ransta har kontroll på situationen och vinner helt rättvist.
– Vi ska ju vinna en sådan här match komfortabelt men vi måste träna mer avslut, säger Rasmus.

Hela laget gör en väldigt bra match och lite extra beröm till målvakten Erik Folkegård som vanligt stabil, Jonatan Ingarv i backlinjen, Johan Jonsson på mitten och Håvard Kvello längst fram.

Nästa match spelar Ransta IK på söndagen den 9 september. Då också på bortaplan och mot topplaget Munktorps BK.

Aktuell tabellOve Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer