Aleksander Ahlström och Tim Torstensson. Foto: Niclas Bergvall


7 år sedan

Kalash: Viktigast är att spelare som är “våra” kör vidare

Förberedelserna inför säsongen 2018 är i gång sedan en tid för division 3-klubben Sala FF. På tisdagen var Tärnsjö IF-duon Tim Torstensson och Aleksander Ahlström med på lagets träning.
– Det händer mycket spännande i föreningen som vi hoppas snart ska vara klart, säger tränare Azad Kalash.

 

Sala FF föll i lördags hemma mot Märsta IK med 1-2. Det efter att gästerna avgjort när bara några minuter återstod.
Nu återstår det tre matcher av division 3 östra Svealand – men SFF har sedan länge startat förberedelserna för säsongen 2018.
– Det händer mycket spännande och jag hoppas mycket av det blir klart kommande veckor, berättar tränare Azad Kalash.

Han har kontrakt för pågående säsong.
– Men vi har påbörjat diskussioner för ett nytt kontrakt. Jag trivs riktigt bra i Sala FF, vi påbörjade något nytt i år och vi ska fortsätta utveckla det, säger han.

SFF tippades att hamna i botten av serien, men bara några omgångar in i division 3 hade laget visat att experterna var helt fel ute. Och när vårsäsongen var över hade i praktiken kontraktet säkrats.
– Jag kan säga att vi ligger långt fram redan och kontakten med våra spelare är tagen för ett tag sedan. Det viktigaste är att spelare som är “våra” kör vidare.

Spelare som Velat Ucmaz, Jakob Eklund och Markus Lindholm är mycket viktiga för SFF enligt Kalash.
– Ja, de ovärderliga för oss. Henok Fanus, Fredrik Hedlund, Pål Flodin och Hassan Naser är spelare som har tagit stora kliv och som är jätteviktiga för SFF:s framtid. Gör vi klart med dessa är jag jättenöjd, säger Azad Kalash.

Den här veckan tränar Tim Torstensson och Aleksander Ahlström med Sala FF. Båda har i år spelat i division 4-klubben Tärnsjö IF.
Duon från TIF var på Lärkan när Sala-Heby Fotboll besökte träningen på tisdagskvällen.
Och båda såg att trivas på en träning som minst sagt var välfylld.
– Hur många lag har så här många spelare på träningen, säger SFF:s klubbchef Mats Swartling nöjt.

Det är även andra spelare som är intressanta.
– Vi har några till vi kollar på men inget är klart i dagsläget och därför kan jag inte gå ut med namn. Men det är en spelare från trakten och en spelare från utlandet, säger Azad Kalash.

Men det handlar inte bara om spelare med hög kvalité.
– Vi är mest intresserade av att se hur de fungerar “i vår miljö” och om de kommer passa in i vår filosofi, berättar Azad Kalash.

SFF har tagit färre poäng på hösten jämfört med våren. Den lyckosamma våren gav 27 poäng på tolv matcher – i höst har det blivit sju poäng på lika många matcher.
Inför hösten kom det också ett helt gäng nya spelare till SFF och på lördagen debuterade dessutom Filip Aleksandrovic när han hoppade in i andra halvlek.
– Jag tycker att vi spelat bättre i höst, men vi har inte haft det där lilla flytet. I våras hade vi vunnit matchen i dag mot Märsta.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning