Sebastian Hassel, Västerfärnebo AIK. Foto: Ove Eriksson


7 år sedan

Det var avgjort efter första halvtimmen på Svedboäng

Det sa pang i Riddarhytte-målet fem gånger första halvtimmen i dagens match. Vaik kostade på sig att missa en straff i andra men det var en bekväm resa mot tre poäng idag. Tränare Kaj Enström säger, -De stod med en hög backlinje så det var bara att tacka och ta emot för det passar oss. Matcher slutar 5-0 (5-0)

 

Riddarhytte SK var på besök på Svedboäng idag söndag, ett lag som dansar runt nedflyttningsstrecket. Seger var ett måste för Västerfärnebo AIK för att hänga med i toppstriden.

Det var en första halvlek som blev en kanonad av mål under 21 minuter. Redan efter drygt två minuter hade Västerfärnebo AIK noterats för tre hörnor. Det var spel mot ett mål och Gustav Smeds gör 1-0 i nionde  och två minuter senare får Vaik en frispark som Alexander Söderström sätter i krysset, 2-0. Sebastian Hassel ökar till 3-0, Marcus Zilen 4-0 och Alexander Söderström gör sitt andra för dagen som betyder 5-0. Då har det bara gått 32 minuter av matchen. Vaik har ett antal chanser till att öka på målskörden men 5-0 i halvtid är ridå för Riddarhytte SK.

Västerfärnebo AIK är det bästa laget i andra halvlek också men det blir inga fler mål den här dagen. Vaik tilldöms en straff  och laget skickar upp målvakten Gustaf Alden, men kan inte överlista sin kollega i bortalaget.

En viktig seger för Västerfärnebo AIK för IK Oden som är närmaste konkurrent med Vaik om andraplatsen vann hemma idag med 8-0 mot Forsby FF.

Sala-Heby Fotboll pratar med tränare Kaj Enström efter matchen. Ni avgjorde i första redan fem mål och kunde ha gjort några till säger vi Kaj.

-Vi är riktigt bra i första och Riddarhytte SK gjorde precis som under vårmatchen, ställde upp en väldigt hög backlinje och det passade oss perfekt. Vi kom runt på kanterna och fick mängder av målchanser.

-I andra är vi nonchalanta och vi gör fem byten och då blir det problem i organisationen av spelet. Säger Kaj.

Efter en sådan här vinstmatch så hyllar du säkert hela laget?

-Absolut, det är en stabil insats av alla spelare men jag vill plussa lite extra för Emil Fahlin och Martin Åhman. Sedan förstås våra mittbackar Marcus Zilen och Oscar Eriksson, avslutar en nöjd Kaj Enström.

Kampen om andraplatsen efter suveräna seriesegrarna Gideonsberg fortsätter nästa helg. Vaik en poäng före IK Oden sen på fjärde plats Hallstahammar, fyra poäng efter Vaik.

I nästa omgång som är den näst sista så tar Västerfärnebo AIK emot Tillberga hemma. Oden spelar på bortaplan mot Sörstafors-Kolbäck.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning