Harbo IF. Foto: Pär-Inge Larsson


7 år sedan

Vilken härlig vändning av Harbo IF

Underläge med två bollar och straff samt utvisning emot sig i första halvlek förbyttes i en målkavalkad i andra halvlek med reducerat manskap.
-Skön avslutning på säsongen, säger Mats Larsson i Harbo IF.

 

Sista seriematchen i division 6 norra Uppland för Harbo IF som reste till Änglavallen för att möta Vattholma IF:s andralag. Harbo IF låg innan matchen tre poäng efter Vattholma på nionde plats av tio lag.

I första halvlek var Harbo IF helt utspelat och var absolut inte på tårna.
Vattholma kunde ta ledningen med 1-0 efter tio minuter och ökade på till 2-0 efter en halvtimme.

Strax före pausvilan får Vattholma en straff och hade där kunnat punktera matchen. Det var inte nog med bedrövelse för Harbo får också en spelare utvisad. Men målvakten i Harbo IF, Erik Philipsson räddade.

Ett jobbigt underläge med 3-0 slutade i stället med ledning för Vattholma med 2-0 i halvtid.

Harbo IF kom ut i andra halvlek med tio man men var som ett nytt lag. Redan i början av halvleken kom reducering till 2-1 genom Hampus Ohlström.
Aron Lindblom fixade till kvitteringen till 2-2. Hampus Ohlström gjorde sedan 2-3 och 2-4 och fick därmed ihop ett hattrick. Sista målet för 2-5 kom genom Simon Johansson.

Det var en glad Mats Larsson i Harbo IF efter matchen.
– Det var en match med två ansikten. Två halvlekar som var som två olika matcher. Det var en riktig urladdning i andra halvlek. Vi taggade till efter Eriks straffräddning i första halvlek.

I och med segern så gick Harbo IF om Vattholma och slutade på åttonde plats i serien med 18 poäng. Samma som Vattholma men med bättre målskillnad.

– Jag vill ge extra beröm till Erik Philipsson och Hampus Ohlström. Vändningen i andra halvlek var en skön avslutning på säsongen 2017, avslutar Mats Larsson.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning