Johan Norgren testar korven i trean. Foto: Carl-Henrik Rapp (bildmontage)


7 år sedan

Heby AIF vann serien med ett överbetyg

Alla korvar är nu bedömda i division 3 östra Svealand. På sista plats en klubb som inte hade varm korv på menyn. Vinnaren gick till och med utanför betygsskalan och får ett överbetyg av Sala-Heby Fotbolls korvexpert Johan Norgren, som till vardags är materialförvaltare i Sala FF.

 

Säsongen är över för Sala-Heby Fotbolls expert på den varma korven i division 3 östra Svealand. Elva korvar är bedömda och en av dem står i en klass för sig. Vi bad även vår korvexpert Johan Norgren att säga något om korven hemma på Lärkan men får då ett avvaktande svar från Johan.

-Den har en del brister och jag avstår att bedöma den. Jag gläds med Hebyborna för deras gourmetkorv.

Här kommer den sista rapporten från Johan som redan har börjat fundera på nästa säsong. Korven är ju nu bedömd så nu finns tankar på att ge sig på kaffet som kan vara allt ifrån blask till en smakupplevelse i gommen. Tänk om vi hamnar i Norrlandsserien spekulerar Johan.

-I division 3 södra Norrland där kan de korv och kaffe så där blir det rejäl kamp.

-Så här har jag bedömt de två sista matcherna.Vallentuna-korven får lågt betyg. Jag kommer på efterkälken till matchen som så många gånger förut i år. Jobbat och har stressat som satan. Jag ber min fru som är med till matchen att handla två vurrar med bröd. Hoppsan den var inte god alls och är den sämsta i år.

Betyg Vallentuna IP (Vallentuna BK).
Smak? Inte god
Värme? Okej värme
Brödet? Standard.
Tillbehör? Senap och ketchup.
Pris? 15 kronor.
Betyg? Etta

-Derbydax! Jag har provat Hebykorven några gånger under säsongen. Farsan har ringt och velat se Haifen när det inte har krockat med våra matcher. Jag har inte åkt med för fotbollen utan för deras korv har dykt upp i mitt huvud. Jag har alltså vetat länge att det är seriens bästa korv. Jag kommer att gå utanför betygsskalan i mitt betyg.
Jag tackar alla korvgubbar och korvgummor för den här säsongen som försöker fixa god korv, avslutar Johan.

Betyg? Tegelvallen (Heby AIF).
Smak? Fantastisk.
Värme? Bra.
Brödet? Bra.
Tillbehör? Senap och ketchup.
Pris? 15 kronor.
Betyg? Det blir överbetyg. Jag ger en sexa. Bästa korven i serien.

Division 3-korv i östra Svealand. Sluttabell.

1) Heby AIF. Betyg: 6.
2) Västerås IK FK. Betyg: 5.
2) Enebybergs IF. Betyg: 5.
4) Enköpingts SK FK. Betyg :4
5) IFK Österåker. Betyg: 3.
5) Täby FK. Betyg: 3.
7) Vaksala SK. Betyg: 2.
7) Riala GoIF. Betyg: 2.
7) IFK Uppsala. Betyg: 2.
10) Vallentuna BK. Betyg: 1
11) Märsta IK. Betyg: –

Betygsskala.
-: De hade ingen varmkorv.
1: Usel.
2: Går att äta.
3: Godkänd.
4: Bra.
5: Toppklass.
6: Överbetyg.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning