Måljubel för Heby AIF. Foto: Carl-Henrik Rapp


7 år sedan

“Gratis kaffe på Enavallen – men var tvungen att köpa lott”

Sala-Heby Fotbolls Ove Eriksson har varit på Enavallen och sett när Heby AIF räddade kontraktet i division 3 östra Svealand. Han blev väl omhändertagen med gratis kaffe och matchprogram.

 

Det var många Hebybor på Enavallen på söndagen. Den anrika arenan där det har spelats allsvensk fotboll 2003. Publikrekordet är 9102 åskådare mot Djurgårdens IF, nu kom det betydligt färre, 301 personer var på plats, varav minst en tredjedel från Heby.

Vi såg Leffe “Tegas” som är pappa till bröderna Ahlin. Thomas Dahlberg och “Snoddas” var naturligtvis på plats.
Jag satt bredvid Tommy Olsson, före detta ordförande i Heby AIF som hade många bra analyser under matchen. Han kom med intressanta uppslag på framtida artiklar på sajten som jag tog åt mig.
Sven Bengtsson och hans Monika satt långt upp på läktaren och Sven fick ju avsluta säsongen som körledare när det sjöngs så det ekade i korridorerna under läktaren på Enavallen: “Hemåt det bär”.

Ja, det var många som hade åkt de fyra milen till Enköping för att heja fram sitt Haif till nytt kontrakt.
Sala-Heby Fotboll blev väldigt fint välkomnade till matchen.
Fyra herrar i övre medelåldern, eller rättare sagt de var nog i övre medelåldern då när Enköping spelade i allsvenskan 2003, hade hand om entrén.
Jag förklarade vad salahebyfotboll.se var, men en av dem visste knappt vad internet var för något.
Matchprogrammet fick jag helt gratis (kostade 10 kronor) men i gengäld var jag tvungen att köpa en 50/50-lott.

Precis när jag skulle gå vidare så ropade en av dem mig tillbaka och sa att här har du en kaffebiljett som du kan lösa in där borta och pekade mot kafeét. Då kände jag mig nästan som en riktig journalist som bjöds på förfriskningar när han var ute på uppdrag.

Tyckte mig se lite förvånade ansikten bland Hebyborna när Haif tog ledningen i mitten av halvleken och lite besvikna när ESK kvitterade.
Sen kom det där förvånade tillbaka när Haifen gick ifrån till 3-1. Det kanske går det här kunde man utläsa i ansiktena. Som gick till besviket när reduceringen till 2-3 kom.
Det var många naglar som blev kortare sista halvtimmen när ESK jagade kvittering och med kvarten kvar så höll de nästan på att bita av sig hela fingret när ESK får straff. Den går i ribban och över.

Jag fick många frågor sista tio minuterna om hur det gick för IFK Uppsala som jag hade koll på.
De fick inte vinna för då kunde Haif hamna i kval om ESK skulle göra mål.
Det tog 94 minuter innan domaren blåste av matchen och det jublades bland Hebybor både på planen och vid sidan om den när kontraktet var säkrat genom seger på bortaplan mot suveräna tvåan i serien Enköpings SK.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning