Martin Lindbom, tränare i Runhällen BoIS. Foto: Sala-Heby Fotboll


7 år sedan

Tränaren i serietvåan Runhällen BoIS flaggar för comeback.

Runhällen BoIS slutade tvåa i division 7 och väntar fortfarande på besked om det blir spel i sexan nästa säsong. Tränare Martin Lindbom, som slet av korsbandet förra säsongen, har tränat under hösten med BoIS och tränar nu med Haif. Comeback på gång?

 

Martin Lindbom, som med framgång har spelat i Heby AIF under många år, tog inför den här säsongen över som tränare i Runhällen BoIS. Martin har även med framgång under en säsong spelat i Sala FF (2012), han vann då skytteligan i serien med 23 mål. Tränarsysslan har han delat med Olle Hedlund.

Det var en lite irriterad Martin som inte gillade att ett lag dragit sig ur serien och när man räknar snittpoäng i alla serier i sjuan förlorar Runhällen BoIS på det. Ett par veckor till får BoIS vänta på att få se om det blir avancemang till division 6. Det beror helt på hur det går i kvalen i de högre serierna för Upplandslagen.

När Sala-Heby Fotboll får tag i Martin för att ställa några frågor om säsongen som varit så har han precis kommit hem efter att ha tränat med Heby AIF. Han avslöjar att han tränat med Runhällen BoIS den sista månaden i seriespelet och nu alltså med Haif.

Är det dags för comeback efter din svåra knäskada förra säsongen?
– Ja, någonstans ska jag spela nästa år, säger han.

Ni kom tvåa i division 7 västra Uppland, hur ser du på er tabellplacering?
– Vi är nöjda. Palestinska FF var en klass bättre. Jag har själv mött flera av deras spelare i matcher och de är bra. Men vi har gjort det bra i år.

Vad har du varit mest nöjd med under säsongen?
– Antalet spelare på träningarna. En härlig stämning i truppen. Vi höll i hela hösten med stort deltagande på träningarna.

Och vad är det som inte har fungerat?
– Det är väl att vi inte sprutade in mål. Sen är jag besviken på Vaksala som drog sig ur serien. Vi kan förlora på det eftersom vi får lägre snittpoäng.

Om du får ta ut ett ögonblick från säsongen, vad blir det då?
– Det är när Andreas Karlsson gör 2-1 i 88:e minuten hemma mot Tärnsjö IF:s andralag. Derbyn mot Tärnsjö har alltid varit heta trots att det var mot deras andralag den här gången.

Vilka spelare har varit nyckelspelare under året?
– Målvakten Niklas Stenberg. Och naturligtvis Niklas Karlsson. Sen kan man inte gå förbi Freddy Masonen som gjorde 15 mål.

Är det någon som har överraskat?
– Jag kom som ny tränare den här säsongen och hade inte så mycket koll. Det är ett helt gäng som överraskat. Oskar Hermansson i försvaret och Philip Lindström på mitten sticker ut.

Hur ser framtiden ut?
– Vet inte.

Vad händer här framöver?
– Det är BoIS-fest på lördagskvällen.

Blir du kvar som tränare 2018?
– Vi har inte träffats sedan sista matchen och ska väl sätta oss om någon vecka och prata om framtiden, berättar Martin Lindbom.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning