Niklas Nilsson. Foto: Privat


7 år sedan

Bästa placeringen på många år för Morgongåva SK

Det är en mycket nöjd tränare Niklas Nilsson i Morgongåva SK som summerar säsongen. Själv bestämmer han sig först i slutet av oktober om han ska fortsätta sitt jobb nästa år.

 

Sala-Heby Fotboll pratade med Morgongåva SK:s tränare för några dagar sedan. Det var en trött Niklas Nilsson efter en lång fotbollssäsong. Det är nog inget ovanligt bland ledare och spelare så här års att man är riktigt trött på fotboll.

Niklas var dock väldigt nöjd med klubbens resultat för båda lagen. Han funderar några veckor till på om han fortsätter som tränare nästa säsong. Vi ställde några frågor till Niklas om säsongen som har varit.

Ni kom på tredje plats i division 6 västra Uppland, hur ser du på er tabellplacering?
– Jag är jättenöjd. Den bästa placeringen för klubben på många år. Det är över förväntan, säger Niklas Nilsson.

Vad har du varit mest nöjd med under säsongen?
– Att vi har spelat ihop ett lag eller rättare sagt två lag eftersom vi har ett andralag också så att alla spelare ska få speltid. Det är också väldigt roligt att ha få se utvecklingen på de yngre spelarna födda 1999-01.

Och vad är det som inte har fungerat?
– Det har varit lite dåligt med folk på träningarna under vissa perioder. Men det kanske är så i division 6 där fotbollen inte är högsta prioritet.

Om du får ta ut ett ögonblick från säsongen, vad blir det då?
– Det är matcherna mot IFK Uppsalas andralag. Vinst hemma med 1-0 och borta vann vi med 3-0. Den sistnämnda matchen är så fantastisk från vår sida. Där kan man inte som tränare gå in och förbättra någonting för allt var bara perfekt.

Vilka spelare har varit nyckelspelare under året?
– Niklas Svärd måste jag säga där. En annan spelare som gjort en bra resa är Elias Cederfeldt som har utvecklats enormt.

Är det någon som har överraskat?
– Viktor Hanning och Zakarias Nilsson.

Hur ser framtiden ut? Vad händer här framöver?
– Jag hoppas att spelartrupperna är intakta nästa säsong och att vi har två lag i spel.

Blir du kvar som tränare 2018?
– Där finns inget beslut ännu och jag väntar med ett besked om det till slutet av oktober. Det har kommit några förfrågningar från annat håll också, berättar Niklas Nilsson.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning