Foto: Sala-Heby Fotboll


7 år sedan

Det var så nära för Östervåla IF

När Heby AIF kvalade sig upp till division 3 efter säsongen 2016 betydde det samtidigt att de hjälpte Östervåla IF att ta steget upp i division 5. Men trots en fin uppryckning på hösten så räckte det inte till nytt kontrakt. 0-0 mot Börje SK i sista omgången betyder att ÖIF 2018 åter får spela division 6-fotboll.

 

I Östervåla IF har Rasmus Boman agerat spelande tränare 2017 i en säsong där ÖIF stundtals har haft det tufft att få ihop spelare.
De låg länge sist i tabellen men efter tre segrar på fem matcher hade de avgörandet i sina egna händer inför den sista omgången. Men där kunde de inte knyta ihop säcken.

Ni trillade ur division 5, hur ser du på er tabellplacering?
– Vi kom ju sist (näst sist eftersom Järlåsa drog sig ur serien) så man kan inte vara annat än besviken när vi är så otroligt nära att hålla oss kvar. Kollar man på femman förra året så hade vi klarat oss kvar med god marginal, så det är lite surt, säger Rasmus Boman.

Vad har du varit mest nöjd med under säsongen?
– Mest nöjd är jag med vår högstanivå, då har vi varit riktigt bra.

Vad har inte fungerat?
– Jag har inte fått ihop det tillräckligt, vi har inte tagit tillräckligt med poäng i de matcher där vi måste. Men hade jag fått spela om säsongen med facit i hand hade vi klarat oss kvar. Så jag får ta på mig det.

Om du får ta ut ett ögonblick från säsongen, vad blir det då?
– När vi slog Hallsta hemma med en otroligt sargad trupp, där började vår vändning, som tyvärr inte räckte till ändå.

Vilka spelare har varit nyckelspelare under året?
– Thomas Eriksson började som utespelare och gjorde det riktigt bra, men skadade sig så han fick hoppa in i mål i matchen mot Hallsta. Efter det fortsatte han stå och det var då vi tog majoriteten av våra poäng.

Är det någon som har överraskat?
– Nej, det tycker jag inte. Det fanns mer och hämta hos alla i stort sett.

Vad händer här framöver? Blir du kvar som tränare 2018?
– Redan innan säsongen sa jag att det skulle bli min sista, jag har faktiskt ingen koll på vem som tar över i dagsläget. Det enda jag vet är att den personen tar över en trupp med mycket potential, så det ska bli kul att se vem det blir, säger Rasmus Boman.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning