David Namerius, Tärnsjö IF. Foto: Annika Pettersson


7 år sedan

Nye tränaren mest nöjd med spelarnas Tärnsjö-hjärta

Efter en rörig september månad med spelaravhopp och ledarbyte avslutade Tärnsjö IF säsongen genom att spela till sig en sjunde plats i serien.
Något som nytillträdde ledaren Anders Mattsson inte är helt nöjd med.

 

Anders Mattsson tog över TIF efter att Peter Lenell och Tärnsjö hastigt valde att gå skilda vägar under september månad.
Under de tre kvarvarande matcher som Mattson ledde laget var han mest nöjd med att spelarna i laget visade ett stort Tärnsjö-hjärta.

Tärnsjö slutade på sjunde plats det första året i division 4, något som den nytillträdde tränaren inte var alltför nöjd med.
Bäste målskytt blev Tim Torstensson, som vann skytteligan, med sina 22 mål.
Tärnsjö toppade även publikligan med 134 besökare i snitt.

Som nykomlingar slutade ni på en sjundeplacering i division 4 Uppland. Hur ser du på er tabellplacering?
– Placeringen i division 4 är jag inte nöjd med och varför ska man va nöjd med att sluta sjua när det går att komma etta, säger Anders Mattsson.

Vad har du varit mest nöjd med under de matcher du ledde er under säsongen?
– Att killarna verkligen visade vad ett Tärnsjö-hjärta är.

Om du får ta ut ett ögonblick från säsongen, vad blir det då?
– En magisk dag är eftermiddagen i Rimbo. Den dagen var mycket större än att vinna division 5. Jag tror att Tärnsjö hade hela Upplands ögon på sig efter tränarbytet och killarna visade verkligen vad Tärnsjö-hjärta är. En underbar dag och vinst 0-1. Fy fan vad det var bra, vi åkte alla så fort som möjligt till Uppsala för B-lags match och vinst även där. För mig var denna dag magisk.

Vilka spelare har varit nyckelspelare under året?
– Det är många spelare som varit bra.

Är det någon som har överraskat?
– Många spelare har gått framåt i år och det finns mer att ta fram, det finns en stomme i Tärnsjö. Det är otroligt viktigt att man får killarna att fungera och att göra jobbet – då är vi svåra att vinna över, så är det bara. Det finns några yngre spelare som jag hoppas tar klivet in i hetluften nästa år och B-laget ska självklart vinna division 7 nästa år.

Hur ser framtiden ut? Vad händer här framöver?
– Vi fortsätter med frivilliga träning två dagar i veckan för att slussa in sex till sju spelare från P17 laget och P14 laget upp i A-lagsträning. Sen kör vi träningsmatcher och inomhusträningar i Tärnsjö från mitten av november. 15 januari startar vi upp med tre pass i veckan där arobicspass ska köras i år minst tio gånger i Tärnsjö. Ett futsal-lag ska anmälas för spel och vi kommer vara med i en del inomhusturneringar i år. Ett träningsläger ska in på schemat också. Det har varit ett lärorikt år för oss alla och det bygger vi vidare på.

Blir du kvar som tränare 2018?
– Jag gör all planering för A-laget och har hjälpt Tärnsjö i tre matcher som det var överenskommet mellan oss. Men jag kommer inte att ta jobbet som huvudtränare nästa år. Jag fortsätter som målvaktstränare i laget och eventuellt kan det bli fler lag som behöver hjälp med målvakterna. Vi får se om min tid räcker till. Det är något som jag får tänka på och ta en diskussion med familjen om, säger Anders Mattsson.9Taggat:   

Carl-Henrik Rapp Carl-Henrik Rapp
Redaktör, skribent och krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning