Azad Kalash, tränare Sala FF. Foto: Niclas Bergvall


7 år sedan

”Jag är mest nöjd med utvecklingen på våra juniorer”

En sjätteplats efter en lysande vårsäsong och en mindre bra höst. Då säger Sala FF:s tränare Azad Kalash så här:
– Vi har en treårsplan där vår vision är att spela i tvåan 2020. Därför är det mycket viktigt att vi försöker utveckla de spelarna som är våra egna.

 

Sala FF var ett topplag under vårsäsongen. Då tog laget division 3 östra Svealand med storm och Jakob Eklund öste in mål.
Men sedan kom hösten och trots en hel del nyförvärv försvann SFF från toppen och till slut blev det en sjätte plats.

Hur ser du på er placering?
– Den är jag nöjd med. Vi gjorde mycket som var bra under säsongen, säger Azad Kalash.

Vad är du mest nöjd med under säsongen?
– Den utveckling våra juniorer haft. Vi har en treårsplan där vår vision är att spela i division 2 säsongen 2020. Därför är det mycket viktigt att vi försöker utveckla de spelarna som är våra egna.

Vad är det som inte har fungerat?
– Vi gjorde en hel del förändringar under sommaruppehållet som påverkade laget. Några av de förändringarna gjorde vi självmant och några andra ofrivilliga på grund av skador på Emil Pettersson och Jimmy Kakembo samt andra saker. Vi gjorde en chansning där vi trodde att de här spelarna vi tog in skulle fylla ut de luckorna och även förstärka truppen. Tyvärr blev det inte alls som vi tänkt oss och åkte på ytterligare en långtidsskada på Stephen Komaketch. Vi fick aldrig jobba med samma startelva i en enda match på hösten. Det påverkar också såklart.

Om du får ta ett ögonblick från säsongen, vad blir det då?
– Jag tycker matchen mot Märsta där vi vann med 2-0. Vi jobbade så hårt och glädjen efter den matchen var obeskrivlig. En seger som betydde att vi ledde serien. Matchen hemma mot Heby AIF med de publiksiffrorna är också svårslaget.

Vilka spelare har varit nyckelspelare?
– Nyckelspelarna har Emil Pettersson, Markus Lindholm,Velat Ucmaz, Jakob Eklund och Rigest Hysko varit. Ali Sheikomar när han kom in på hösten gav oss en helt annan dimension i vårt anfallspel.

Är det någon som har överraskat?
– Emil Pettersson tycker jag gjorde det riktigt bra fram till sin skada och var en bidragande orsak till framgångarna både på och utanför plan.

Hur ser framtiden ut, vad händer närmaste tiden?
– Nu tränar vi två pass i veckan fram till december och sen tar vi uppehåll fram till Julcupen, berättar Azad Kalash som fortsätter som tränare i SFF.Taggat:   

Niclas Bergvall Niclas Bergvall
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning