7 år sedan

Dags för FK Salas första träning

Idrottshallen är platsen för den nybildade föreningen FK Salas allra första träning. En fingervisning för att se om det finns ett underlag av spelare.
– Jag har ingen aning hur många som kommer. Många har visat intresse men jag hoppas ändå på 12-14 spelare kanske, säger grundaren och Sala-Heby Fotboll-medarbetaren Samuel Sillén.

 

FK Sala har bokat in två tillfällen, de två kommande söndagarna, för att se över intresset för föreningen.
Det är alltså ännu oklart om FK Sala blir en verklighet.
– Själva föreningen är bildad men det krävs ju ett spelarunderlag och även ekonomi. Fotbollförbundet är lite otydliga med anmälningstid för seriespel men troligtvis lär ett beslut tas redan i slutet av det här året. Därför har vi de här träningarna för att se om det finns tillräckligt stort intresse för det här projektet, säger Samuel Sillén.

Många föreningar visar intresse för att starta nya lag, både A- och B-lag, kommande säsong. Finns det verkligen underlag för det?
– Jag hoppas det. Jag anser ändå att FK Sala är något unikt i sammanhanget. Det saknas ett alternativ där ett lag aktivt vänder sig till före detta spelare som kanske ångrar att de slutade spela eller inte har den tid som behövs för att spela högre upp i seriesystemet. Jag tror verkligen på den här idén.

Det kan med andra ord bli derbyn kommande säsong mot Grällsta IF, ett annat lag som är nya inför säsong 2018. Senast GIF fanns med i seriepyramiden var säsongen 2014 då de slutade trea i division 7 och tog steget upp till division 6.
Där blev det dock aldrig något spel då GIF tvingades lägga ner sin verksamhet. Men nu är de på allvar igång igen.
– Jättekul. Jag tycker det är viktigt att FK Sala inte är tanken att konkurrera med GIF om spelare. Jag har haft många bra samtal med Jocke Skog och Emil Eriksson (Grällstas ledare) och det känns som att vi har en bra dialog. Jag tycker det är kanon att GIF också återuppstår. Och det vore så klart väldigt roligt med derbyn kommande säsong, säger Samuel.

Men närmast för FK Sala är det alltså två öppna träningar i Idrottshallen som står på agendan. Klockan 9.40 i morgon, söndag, inleds det med lite info om föreningen innan det blir futsal-spel 10.00.
– Det kommer inte vara krångligare än att vi delar upp oss och spelar. Det här är bara för att träffas och se hur stort intresset är.Taggat:   

Redaktionen Redaktionen
Artiklar från redaktionen

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning