Johan Barkskog, Ransta IK. Foto: Niclas Bergvall


7 år sedan

Ny ledartrio ska få Ransta IK att lyfta

Säsongen 2017 blev ett tämligen beigt år för Ransta IK. Laget hamnade på åttonde plats i division 5, långt från både toppen och botten. Men nu har föreningen tagit ny fart med hjälp av en trio med stort RIK-hjärta. Johan Barkskog, Rasmus Karlsson och Andreas Nilsson leder laget kommande säsong.

 

Det är inte helt ny ledarstab som tar över Ransta IK. Rasmus Karlsson var med i ledarstaben förra säsongen och Andreas Nilsson har varit spelande tränare för laget tidigare.
Johan Barkskog är dock ny, men endast som tränare. Han har varit spelare i laget i många år men menar att det inte var något svårt beslut att tacka jag till tränaruppdraget.
– Jag har länge varit sugen på att bli tränare och att i mitt älskade Ransta IK få göra debut tillsammans med vänner som också brinner för klubben och har erfarenhet av tränarsysslan från tidigare säsonger är ju en perfekt situation för en rookie som mig. Som lag har vi ett härligt gäng som känner varandra bra och har kul tillsammans. Då är det enkelt att tacka ja, säger “Barken” – som också berättar att de ännu inte gjort klart hur de kommer att fördela ansvaret.

Både du och Andreas Nilsson spelade förra säsongen, hur mycket får vi se er på planen kommande säsong?
– Jag kommer satsa lika mycket på att spela som att vara tränare. Jag är ju gammal (fyller 40 i maj) så jag tar inget för givet gällande hur kroppen håller men mitt mål är att jag ska spela hela säsongen. “Nisse” har haft lite skadeproblem periodvis men det kändes bättre under hösten och då såg han riktigt pigg ut. Han kommer att spela.

Ransta IK kommer som sagt från en säsong som de snabbt vill glömma. Johan Barkskog hoppas på ett roligare 2018.
– Jag tror stenhårt på oss. Vi hade flera viktiga spelare med skadebekymmer ifjol. Tre långtidsskadade (knäskador) fick vi varav två i första seriematchen. Kommande säsong hoppas, och tror, jag att vi klarar oss bättre på den fronten. Kvalitet finns i laget, speciellt i försvarsspelet där vi ofta släpper in få mål. Får vi till anfallsspelet lite bättre så kan det bli riktigt intressant.

Hur ser det ut på spelarsidan, är det några nya på ingång och några som aviserat att de slutar?
– Ett starkt nyförvärv är klart. Andreas Westerlund återvänder från division 4-spel i Linköping. Några nya ansikten är med och tränar men inget är klart än. Ingen som har sagt att de ska sluta, säger Johan Barkskog.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning