7 år sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender – Lucka 7

Bakom sjunde luckan kan vi läsa om grönsakssvarvar och lyxiga ägg. Hon har spelat i division 1 och har en lång tränarkarriär bakom sig. Hon tycker också att Sala-Heby Fotbolls redaktörer ska cykla till Furuvallen och Svedboäng.

 

Bakom den sjunde luckan har vi en kvinna med lång erfarenhet av damfotboll. Nu jobbar hon i Stockholm på företaget Unikum och tiden finns inte för att engagera sig i något lag som ledare.

Lotta Hjalmar handlar det om idag och Sala-Heby Fotboll ställde några frågor till henne och började med frågan hur hennes fotbollsbakgrund såg ut.

– Jag har spelat fotboll division 1 med Heby AIF som högst i seriesystemet. Varit tränare i Sala FF i 13 säsonger, zoninstruktör i Västmanlands Fotbollförbund i sex år och distriktskapten för VFF flickor födda 2000 i fyra år. Har deltagit i alla veteranjulcuper där damerna fått vara med.
Vad gör du idag på fritiden då?
– Jag följer sonens matcher på läktaren men även andra matcher jag tycker verkar intressanta. Följer vissa spelares framsteg med glädje! Jag ägnar mycket tid på innebandy så här års. Sonen i IBK Sala Silver och dottern i Rönnby. Spelar även själv i korpen i Västerås. Jag är en flitig följare av salahebyfotboll.se.  Saknar energin som det gav men måste erkänna att det är skönt att bara sitta på läktaren också.
Något annat du vill tillägga?
– Det är bra att #metoo-kampanjer, prideparader och ”rocka-sockadagar” och liknande får fäste och sätter spår inom fotbollen så alla kan känna sig välkomna in i fotbollens härliga värld. Olika är världens bästa ord! God Jul och Gott nytt år önskar jag er alla.
Elcykeln har utsetts till årets julklapp, tycker du att det var ett bra val eller har du något bättre förslag?
– Jag tycker att elcykeln är en lysande julklapp! Skulle gärna vilja ha en själv – alltid lätt att cykla iväg men hemfärden är oftast jobbig. Med en elcykel är det problemet löst.
Vilket är ditt lokala favoritlag?
– Får bli Sala FF damer –  många av ”mina” tjejer spelar där.
Vad är viktigast för dig på julbordet?
– Inget julbord utan lyxiga ägghalvor för min del.
Vilken fotbollsspelare skulle du vilja ge en julklapp?
– Vill ge min fotbollsälskande son Ludde en julklapp, kan återkomma den 25/12 med vad.
Vad önskar du själv i julklapp?
– En grönsakssvarv och boken ”Lagom” av Linnéa Dunne (tidigare Salabo).
Vilket är den största fotbollshändelsen för dig 2017?
– Under 2017 fick ett par tjejer från ”mitt” länslag födda 2000 göra allsvensk debut. Så häftigt att följa deras resa.
Vad har du för drömmar om vad som ska hända inom fotbollen nästa år?
– Drömmen är att alla tränare på gräsrotsnivå släpper resultatfokus och inriktar sig på att utveckla alla individer i ett lag. Drömmar kan vara stora så VM-medalj till Svenska herrlandslaget är helt okej! Att damerna ska ta sig till VM behövs ingen dröm för. De fixar det lätt.
Borde Sala-Heby Fotboll få en julklapp efter sitt debutår och i så fall vad?
– Absolut bör Sala-Heby Fotboll få en julklapp – bra jobbat under året som gott, elcyklar är ju populärt och det vore väl bra julklapp till er som ska kuska runt bland lokala fotbollsplaner även nästa år, säger Lotta Hjalmar.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning