7 år sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender – Lucka 11

Bakom lucka 11 i Sala-Heby fotbolls kalender hittar vi en kvinna där det mesta kretsar runt fotboll. På julbordet är det inte längre mammas köttbullar som gäller, nej nu är det hennes egna som är bäst.

 

Sandra Fridemark, som spelar i Norrby SK, tycker Sala-Heby Fotboll är en passande person bakom dagens lucka.
Här kan ni läsa om hennes resa i fotbollsvärlden och hennes kärlek till fotbollen.

Vi börjar med att fråga vem Sandra Fridemark är?
– Jag bor en mil utanför Sala med min sambo och våra två gemensamma barn. Jag har även tre underbara bonusbarn, men de har blivit äldre och är antingen utflugna, eller spenderar mest tid inne i stan. Jobbar som lärare på Varmsätra skola, men är för tillfället sjukskriven. På fritiden är det mest fotboll som gäller, annars är jag gärna hemma med familjen. Då är det frågesportprogram och korsord som gäller, och nu under vintern – självklart vinterstudion och längdskidor!
Du säger att det är fotboll som gäller, berätta lite om din fotbollsbakgrund?
– Min fotbollskarriär började innan jag ens fyllt sju år, i Heby AIF. Jag var ensam tjej, och minns att jag tyckte det var så diskriminerande att de hela tiden ropade, vad jag trodde, “hans”, aldrig “hennes”, haha.. Mamma har sparat nåt gammalt foto på mig där jag sitter ensam i ett eget omklädningsrum och snörar på mig fotbollsskorna. En tanig, vilsen liten sjuåring med vilda lockar, ensam i ett omklädningsrum nånstans i Järlåsas skogar. Men man ser lyckan i mina ögon, och den passionen finns kvar än! När jag var nio hamnade jag hos en fosterfamilj i Morgongåva med en fotbollsgalen grek till pappa, och resten är historia. Har spelat fotboll sedan dess, med undantag för lite barnafödande, och x antal skador i ledbandet i foten, berättar Sandra och fortsätter:
– Har hunnit med både Morgongåva SK, Heby AIF igen, Alingsås, några vändor i Sala FF och Norrby, där jag slutligen landat. Trivs som fisken i vattnet där. Det är en härlig förening med mycket gemenskap, och vårat damlag drivs även det av en härlig känsla av sammanhållning. Jag hoppas verkligen att vi kan ta steget tillbaka upp i division 2 nästa år.
Är det något mer du vill tillägga?
– Jag är en sån där fotbollsgalning, som alltid prioriterat fotbollen framför allt, och missar inte många träningar i onödan. Däremot tycker jag all träning utan boll är ganska trist, men jag vet ju att det behövs. Jag försöker lugna min sambo, som är totalt ointresserad av sport, med att jag bara kan hålla på ett par år till, men sanningen är nog att jag inte lägger av förrän benen går av på mig! Det är verkligen det bästa jag vet.
Elcykeln har utsetts till årets julklapp, tycker du att det var ett bra val eller har du något bättre förslag?
– Allt som gör att vi kör mindre bil är självklart bra, men den här konsumtionshetsen har ju även gått överstyr. Att skänka en slant till organisationer som Unicef går ju alltid hem. Det är ju ändå barnens högtid.
Vilket är ditt lokala favoritlag?
– Norrby SK:s damer såklart! Smått partisk.
Vad är viktigast för dig på julbordet?
– Mina köttbullar, dom har till och med gått om mammas som favorit nu.
Vilken fotbollsspelare skulle du vilja ge en julklapp?
– Jakob Johansson. Dels för hans mål som tog oss vidare till VM, men också för att jag vet hur tråkigt det är att vara skadad och borta länge från fotbollen. Då kan man behöva en extra julklapp!
Vad önskar du själv i julklapp?
– Jag är för dålig på att cykla för en elcykel…. haha. Jag önskar mig faktiskt ett nytt toastjärn.
Vilket är den största fotbollshändelsen för dig 2017?
– Seriesegern för NSK:s herrar, och Sveriges kval till VM. Hoppade, dansade och skrek framför tv:n vid Toivonens mål mot Frankrike!
Vad har du för drömmar om vad som ska hända inom fotbollen nästa år?
– Om man får drömma hoppas jag att det startas fler damlag under året och även i framtiden, för det behövs. Sen hoppas jag naturligtvis att vi ska ta oss tillbaka till division 2.
Borde Sala-Heby Fotboll få en julklapp efter sitt debutår och i så fall vad?
– Det borde ni absolut! Om inte ekonomiskt stöd, så kanske en elcykel, så ni på ett miljövänligt sätt kan se all lokal fotboll.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning