Trio som lämnar Sala FF. Foton: Carl-Henrik Rapp


7 år sedan

Olika uppfattning om satsningen ligger bakom avhoppen i Sala FF

Sala FF står utan tränare och sportchef efter deras avhopp på torsdagen. Det ska vara olika syn på hur satsningen ska gå till som ligger bakom beslutet.
– Vi ska “knyta ihop säcken” efter det här också, säger klubbchef Mats Swartling.

 

Det dramatiska beskedet kom på torsdagskvällen att sportchefen Andreas Eriksson Ljunggren och tränaren Azad Kalash lämnar Sala FF. Även spelaren Rigest Hysko försvinner från klubben.

Sala-Heby Fotboll har haft kontakt med klubbchefen Mats Swartling.
– Klubben och avhopparna har olika uppfattningar om satsningen inför nästa säsong och kom inte överens så därför tog de beslutet att hoppa av, berättar han.

Är ni redan igång i jakten på en ny tränare?
– Nej, det är så färskt ännu och vi ska inom kort sätta oss med några spelare och prata igenom framtiden.
Vilka är ni nu som jobbar med det, när sportchefen är borta?
– Ordförande Bengt Larsson, Henrik Isberg och jag. Vi ska knyta ihop den här säcken, säger Mats Swartling.

Tränare Azad Kalash var noga med att betona att det inte var några “hard feelings” när de bestämde sig för att hoppa av.

Vad grundar sig beslutet i?
– När jag kom till Sala FF blev jag presenterad en treårsplan med målsättning att gå upp i tvåan. Det passade min ambitionsnivå, säger Kalash.
Har målsättningen ändrats nu?
– Nej, men eftersom Sala FF inte haft något juniorlag tidigare så har det inte kommit fram tillräckligt med spelare underifrån och därför måste klubben värva utifrån. Styrelsen i klubben vill inte äventyra ekonomin med värvningar och det har vi respekt för men vi lämnar också våra platser till förfogande. För det behövs för ett slagkraftigt lag.

Vad ska du göra nu då, nytt tränaruppdrag?
– Oj, så långt har jag inte tänkt. Jag har haft några förfrågningar under hösten men tackade nej för då var det fullt fokus på Sala FF, säger Azad Kalash.

Sala-Heby Fotboll har även pratat med Jakob Eklund, spelare i Sala FF och frågat hur spelarna ställer sig inför den uppkomna situationen.
– Jag vet inte så mycket mer än vad ni vet, men visst är det tråkigt att det blivit som det blivit. Vi är några spelare som ska träffa Sala FF inom kort för mera information, säger Jakob “Jacke” Eklund.

Sala-Heby Fotboll har även sökt avgående sportchefen Andreas Eriksson Ljunggren utan framgång.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning