7 år sedan

Sala-Heby Fotbolls adventskalender – Lucka 16

Farmors köttbullar är viktiga för fotbollstalangen bakom dagens lucka. Hon tycker det är komiskt att av systrarna Johansson så är det den ende icke aktive som har en åtråvärd titel. Julklappen går till en målskytt med legendariskt efternamn.

 

I morgon söndag är det en vecka till julafton och i Sala-Heby Fotbolls adventskalender öppnar vi idag lucka 16.
Det är en ung fotbollsspelare vi hittar där. Hon kommer från en riktig fotbollsfamilj så det sitter väl i generna att hon blivit så duktig. Hon heter Elsa Johansson är 17 år.

Elsa har haft en tuff start på sin fotbollskarriär med en korsbandsskada men nu är hon tillbaka på planen.

Berätta lite om din fotbollsbakgrund trots din unga ålder?
– Min fotbollskarriär började hemma på Tegelvallen i Heby AIF:sF00-lag och damlag. Under 2014 var det uppstart med Upplandslaget som ger ungdomar chansen att visa sina talanger och jag hade turen bli uttagen till träningsdagar och matcher mot andra distrikt. Det var även i Upplandsverksamheten som jag fick kontakt med andra klubbar och 2015 valde jag att gå till Upsala IF som jag spelar kvar i än idag. Det var på elitlägret 2015 som jag typiskt nog drog på mig en korsbandsskada som har tagit mycket kraft och tid ifrån min fotboll. Det var först nu på hösten 2017 som jag var tillbaka fullt ut på planen igen och ser därför framemot säsongen 2018 som kommer bjuda på spel i Stockholms F19 serie 2.
Har du flyttat från Heby och pluggar i Uppsala nu?
– Jajamän! Jag går andra året på Celsiusskolan där jag läser ekonomiprogrammet. Jag läser även en NIU fotbollsutbildning som innehåller fyra träningspass i veckan och kursen ”träning och tävlingslära”. Eftersom det var svårt med pendling för både skola och fotboll så bestämde jag mig för att ta mitt pick och pack och flytta till en lägenhet i stan där jag bor i veckorna.
Får du några goda råd av pappa (Pelle Johansson) som har en gedigen tränarkarriär?
– Självklart! Han är mitt största fan och jag är lyckligt lottad som kan få så bra konstruktiv kritik. Det har hjälpt mig mycket att utvecklas som både person och fotbollsspelare!
Du har två storasyrror och Elin spelar i Norrby, men har Lisa spelat fotboll?
– Ja, hon spelade lite fotboll som ung men Lisa trivs ju bäst på hästryggen, ha ha. Men hon är komiskt nog den enda av oss syskon som vunnit Dalecarlia Cup.
Din mamma Birgitta var elitspelare i handboll, har aldrig den sporten lockat dig?
– Nej, handboll har aldrig riktigt varit min grej. Kanske blev mer fotboll eftersom pappa alltid har varit aktiv med det på något sätt. Många fotbollsmatcher och träningar har han tagit med mig på så det växte snabbt fram ett stort intresse från min sida. Mamma däremot har aldrig sysslat med handboll på något sätt när jag har funnits, så kanske därför jag aldrig fastnade för det.
Hinner du med något annat att göra på fritiden?
– Det blir mycket fotboll, jobb och skola men har jag tid så umgås jag gärna med vänner och familj såklart!
Elcykeln har utsetts till årets julklapp, tycker du att det var ett bra val eller har du något bättre förslag?
– Elcykel är ju inget som står på min önskelista men jag tycker alla miljövänliga julklappar är bra julklappar.
Vilket är ditt lokala favoritlag?
– Heby AIF.
Vad är viktigast för dig på julbordet?
– Julskinkan och farmors hemmagjorda köttbullar!
Vilken fotbollsspelare skulle du vilja ge en julklapp?
– Skulle vilja ge en julklapp till Jakob Johansson för hans mål som tog Sverige till VM och för hans legendariska efternamn.
Vad önskar du själv i julklapp?
– Iår har jag lyckats snurra in mig på inredningsspåret så lite nya gardiner och tavlor står på listan.
Vilket är den största fotbollshändelsen för dig 2017?
– Måste säga att min egen comeback efter en långvarig korsbandsskada var mycket efterlängtad. Men sen självklart när Sverige tog sig till VM, det var riktigt stort!
Vad har du för drömmar om vad som ska hända inom fotbollen nästa år?
– Är otroligt glad över att starta säsongen skadefri och hoppas på att utvecklas som fotbollsspelare och sen självklart få spela några härliga fotbollsfighter på Ekebyvallen! Ser även mycket fram emot att sitta klistrad framför Tv:noch heja på Sverige i VM.
Borde Sala-Heby Fotboll få en julklapp efter sitt debutår och i så fall vad?
– Det tycker jag absolut! Ni gör ett fantastiskt jobb för att man ska kunna följa den lokala fotbollen när man själv inte kan vara på plats. Tycker alla borde skänka en slant så ni kan fortsätta lika bra nästa år!Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning