6 år sedan

Sala-Heby Fotboll sammanfattar lördagens Seniorcup för damer

Succé! Det går knappast att använda något annat ord för lördagens seniorcup. Här sammanfattar Sala-Heby Fotboll damernas cup där IFK Västerås vann finalen efter straffar mot Östervåla IF.

 

Åtta lag, föredelat på två grupper, kom till spel i damernas seniorcup.
En grupp spelade i Idrottshallen medan den andra fick spela sin gruppspel i Lärkan. Gruppvinnarna gick direkt till semifinal medan tvåan och trean fick mötas i två kvartsfinaler.

Grupp 1: IFK Västerås, Norrby SK U, Sala FF, Tillberga IK
IFK var storfavorit i grupp 1 i egenskap av vara gruppens, och turneringens, enda division 2-lag. Västerås-laget höll för trycket och vann samtliga tre matcher i gruppspelet och släppte inte in ett enda mål.
Desto jämnare var det bakom IFK där övriga tre lag slogs om de två kvartsfinal-platserna.

Efter att Tillberga vunnit mot Sala FF i den andra omgången av gruppen blev det en helt avgörande match i sista omgången mellan NSK U och SFF om vilket lag som skulle göra IFK och Tillberga sällskap till slutspelet. SFF behövde vinna medan det räckte med oavgjort för NSK U. Samtidigt ville NSK U gärna ta alla tre poäng för att slippa möta Norrby SK A i kvartsfinal.
En bra bit in i matchen stod det också 1-0 till NSK U men SFF kunde kvittera i slutet. Det räckte dock inte för fjolårsvinnarna som blev utslagna.
Till semifinal: IFK Västerås. Till kvartsfinal: Tillberga IK, Norrby SK U.

Grupp 2: Norrby SK A, Romfartuna GIF, Tärnsjö IF och Östervåla IF
På förhand en väldigt öppen grupp med de båda division 3-lagen NSK och ÖIF samt fjolårsfinalisterna Tärnsjö IF.
Gruppspelet drog igång med ett derby mellan Östervåla och Tärnsjö. Pernilla Andersson, som säsongen 2017 spelat i ÖIF, blev enda målskytt när hon avgjorde för TIF. NSK A och Romfa spelade sedan 0-0 i den första omgången vilket gjorde att det var helt öppet inför fortsättningen.
När gruppen väl skulle avgöras med den sista matchen mellan Romfartuna och Östervåla hade TIF och NSK A samlat ihop tilläckligt med poäng för att placera sig ett och tvåa i gruppen. Så matchen mellan Romfa och Våla blev som en åttondelsfinal där Våla var piskade att vinna för att ta sig vidare. Milly Berggren blev matchhjälte med det enda målet som tog ÖIF vidare till slutspelet medan Romfartuna GIF fick tacka för sig.
Till semifinal: Tärnsjö IF. Till kvartsfinal: Norrby SK A, Östervåla IF

Slutspelet:
Norrby mot Norrby alltså i den ena kvartsfinalen där A-laget så klart var stor favorit. U-laget gjorde dock en heroisk insats och med hjälp av en näst intill omöjlig Marlene Östlund i mål så höll de liv i matchen. NSK A kom undan med blotta förskräckelsen efter att Madelene Andersson gjort matchens enda mål.
I den andra kvartsfinalen visade Östervåla IF att de efter ett trögt gruppspel var på gång. En bombsäker 4-1-seger blev det mot Tillberga IK efter att ÖIF stundtals spelat ut dom.

Båda semifinalerna slutade 1-0. IFK Västerås var det klart bästa laget i matchen mot Norrby SK och segern kändes aldrig riktigt hotad. NSK misslyckades med att få till någon forcering i slutskedet av matchen och IFK tog sig rättvist till final.
I den andra fick Östervåla IF revansch på Tärnsjö IF. Även här var segern tämligen säker trots att det bara gjordes ett mål i matchen. Linda Jansson bombade in segermålet.

Finalen mellan IFK Västerås och Östervåla IF inleddes ganska händelsefattigt. IFK var marginellt bättre men ÖIF hade några bra chanser även dom, men 0-0 stod sig matchen ut och finalen fick avgöras på straffar. Efter de tre ordinarie straffomgångarna stod det 1-1. I den första sudden-omgången skulle det avgöras. Först satte IFK sin straff och när sedan ÖIF-spelaren sedan sköt i ribban var det klart. IFK Västerås vann därmed Seniorcupen.
– En mycket trevlig cup, vi kommer gärna tillbaka, säger IFK:s tränare Börje Persson.
IFK har haft en bra vinter med futsal.
– Vi vann DM och kom tvåa i en cup i Eskilstuna. Men det var inte ens i närheten så mycket folk på läktaren som här i Sala, fortsätter han.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning