7 år sedan

Sala-Heby Fotboll sammanfattar lördagens Seniorcup för herrar

Drygt ett dygn har gått sedan Heby AIF:s lagkapten Jonas Ahlin fick lyfta pokalen som går till segraren av Seniorcupen. För en dramatisk finalen slutade med att Heby AIF avgjorde mot Norrby SK med endast tre sekunder kvar av matchen.

 

Tolv lag, varav hela elva lokala, ställde upp i herrarnas Seniorcup. Av de tolv lagen var det åtta som fick spela slutspel, gruppvinnarna, tvåorna och de två bästa treorna.

Grupp 1: Grällsta IF, Heby AIF, Norrby SK och Tärnsjö IF
En stark grupp som skulle visa sig innehålla det båda två finallagen. Hela dagen inleddes med att NSK körde över Grällsta IF med hela 6-0 men de som imponerade mest i gruppspelet var Heby AIF. Tre raka segrar, 11-1 och ett imponerande spel.
Norrby SK knep andraplatsen med fyra poäng utan att imponera medan Grällsta IF räddade äran efter två storförluster med att vinna mot Tärnsjö IF i deras sista match.
TIF var den stora besvikelsen som endast fick ihop en poäng, och således hamnade sist i gruppen.

Grupp 2: Morgongåva SK, Ransta IK, Sala FF och Sala City FC
Sala FF, som inför årets turneringen varit i samtliga tidigare finaler, var storfavorit i grupp 2. Efter en något trög första match (vinst mot Sala City med 2-1) så såg det senare bättre ut och det blev sedan säkra segrar mot både Morgongåva och Ransta.
Ransta tog andraplatsen med sex poäng medan MSK och Sala City fick spela en helt avgörande match i den sista omgången.
Det lag som vann skulle komma trea i gruppen och då också bli en av de två bästa treorna och således få spela slutspel. Skulle dock lagen spela oavgjort skulle Grällsta IF från grupp 1 gå vidare. Sala City tog ledningen men MSK vände och tog tredjeplatsen.

Grupp 3: Järlåsa Vittinge FF, Sala Athletic, Skultuna IS och Västerfärnebo AIK
JV FF blev gruppens slagpåse och fick åka hem utan poäng och utan mål gjorda.
Övriga tre lag gjorde vad de kunde för att göra det så spännande som möjligt genom att slå varandra. Först slog Vaik Sala AC, sedan besegrade Sala AC Skultuna innan Skultuna till slut slog Vaik. Det betydde att samtliga lag hamnade på sex poäng och gruppen fick avgöras på målskillnad.
Där var Sala AC bäst följt av Västerfärnebo AIK och sedan Skultuna IS.
Men eftersom de bästa treorna gick vidare var slutspelet aldrig i fara för något av lagen.

Kvartsfinaler
Heby AIF – Skultuna IS 3-1
Det var aldrig något snack om saken i den första kvartsfinalen. Heby AIF hade fått upp ångan ordentligt och gav Skultuna aldrig en chans. SIS enda mål kom i slutminuten.
Sala FF – Morgongåva SK 3-1
Lagen hade redan mötts i gruppspelet och likt den matchen var SFF för starka för att MSK skulle orka hota, även om SFF var något trögstartade den här matchen. MSK gjorde vad de mäktade med men SFF:s semifinalplats var aldrig riktigt hotad.
Sala AC – Ransta IK 1-1, 4-3 efter straffar
En händelsefattig match fram till slutet av matchen då RIK fick en straff. Bollen satt säkert i mål och många trodde att matchen var avgjord men Sala AC kvitterade direkt och tog matchen till straffar. Där var AC säkrast och vann.
Norrby SK – Västerfärnebo AIK 3-0
NSK hade inga problem att slå ut Vaik genom att sätta gasen i botten direkt från start. Efter ett par minuter stod det 1-0 0ch halvlägs in i matchen 2-0. Närmare än någon halvchans kom inte Vaik.

Semifinaler 
Heby AIF – Sala FF 2-2, 6-5 efter straffar
De två lag som varit helt överlägsna i sina gruppspel fick mötas redan i semifinalen. SFF såg ut att gå mot en säker seger då de ledde med 2-0 med tre minuter kvar.
Då kom reduceringen och av bara farten kom även kvitteringen som tog matchen till straffar. Där hade SFF chansen att avgöra under den ordinarie straffläggningen men misslyckades. Istället kunde Haif avgöra i den första sudden-omgången. Dagens bästa match.
Sala Athletic – Norrby SK 1-4
Om den första semifinalen var jämn så var den andra något helt annat. Sala Athletic kändes slutkört medan NSK hade fått upp ångan ordentligt.
NSK gjorde 1-0 direkt i inledningen men AC kvitterade direkt efter, men där tog det roliga slut. NSK gjorde tre mål inom en kort period och då rök tålamodet för AC. NSK enkelt till final.

Final
Heby AIF – Norrby SK 1-0
Elva timmar efter dagens första matchen blåstes den sista igång. NSK fick spela både den första och den sista men för deras skull blev det inget drömavslut.
En tillknäppt, tajt och jämn match bjöd inte på några heta målchanser och gick helt logiskt till straffar.
Nej, det blev ju inte riktigt så för med tre sekunder kvar fick Lukas Ejnarsson på en drömträff som borrade sig upp i målvaktens högra kryss. Ett osannolikt avslut på en fantastisk dag.

Så här säger Ejnarsson om målet:
– Vi fick en hörna på slutet, jag tror det var tio sekunder kvar. Plötsligt så passar Baban (Nouri) tillbaka till mig. Jag hann tänka att jag skulle få den på mål i alla fall och den hamnade ju på det bästa stället, säger han med ett leende.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning