Grällsta IF och FK Sala. Foto: Sala-Heby Fotboll


6 år sedan

Ännu oklart hur Västmanlandssjuan ska se ut

Tolv lag anmälde sig till division 7 Västmanland 2018, varav två från Sala kommun. FK Sala och Grällsta IF. Nu har fyra nya lag aviserat intresse för att efteranmäla sig till serien vilket skulle innebära att 16 lag ska spela division 7-fotboll nästa säsong. Det betyder att sjuan, likt 2017, kommer att delas upp i två serier.

 

Tävlingskommitén i Västmanlands Fotbollförbund meddelar att de 16 lagen alltså kommer att delas upp i två serier. I skrivande stund är tre av de efteranmälda lagen (Hökåsen BK, Ramnäs United FC och Ullvi SK) helt klara för seriespel medan det övriga fortfarande har en del pappersarbete kvar innan de är fullvärdiga medlemmar hos Svenska Fotbollförbundet.

– 16 lag i samma serie skulle innebära 30 matcher och det går ju inte, säger Lennart Svensson som sitter i tävlingskommitén.

I stället diskuteras två serier med åtta lag i vardera. Sedan lutar det åt trippelmöten vilket skulle betyda 21 matcher för varje lag.

Tanken är att samtliga herrserier i Västmanland ska lottas den kommande veckan och att spelordningsmötet sedan är den 7 mars.

Lag som sedan tidigare är klara för division 7:
Ekeby BK
FC Europe Juniors (Västerås)
FC Sporting Västerås
FK Sala
Grällsta IF
Heds IF
Himmeta IF
Hornafrik Ungdomsförening IF (Västerås)
Kazakiska IF (Västerås)
Orresta IF
Virsbo IF
Wahlsta SK


Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.