Anton Evald Ransta IK Foto: Ove Eriksson


2 år sedan

En bra halvlek och Anton premiärskytt för Ransta IK

Träningsmatcherna är igång för Ransta IK som spelade oavgjort i sin premiär på Hamre IP mot division 4-laget IK Oden 1-1 (0-1). En första halvlek med stort bollinnehav men få målchanser.

 

Säsongspremiär för för Ransta IK på ett kylslaget Hamre IP under lördagseftermiddagen och motståndare var division 4-laget IK Oden.
Ett tiotal personer var på plats och fick se ett piggt Ransta IK i första halvlek. RIK hade ett stort övertag i bollinnehav men så många farliga avslut blev det inte.

Minuten före pausvilan fick Ransta IK en frispark strax utanför straffområdet. Bollen åkte runt som i ett flipperspel framför målet och till slut kunde Anton Ewald stöta in ledningsmålet som också blev halvtidsresultat.

I andra halvlek fick Oden mer att säga till om och spelet jämnades ut.
Ransta IK fick problem med sina positioner och det var tempofattigt.

Andreas “Nisse” Nilsson, spelande tränare som för dagen inte var ombytt och fungerande endast som tränare säger efter matchen.
– Efter förutsättningarna så är det en okej match av oss. Första halvlek klart godkänt men i andra blev det lite stökigt med en massa byten.

IK Oden pressade på för en kvittering i andra halvlek och den kom också med 20 minuter kvar av matchen.

Ransta IK hade en rejäl chans att avgöra matchen då målvakten i IK Oden gjorde tre fina räddningar i rad på avslut från Ransta men det ville sig inte.
Matchen slutade 1-1 (0-1)

En bra säsongspremiär av Ransta IK som har en träning på konstgräs bakom sig och då var det snöstorm.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning