Jakob "Jacke" Eklund Sala FF. Foto: Ove Eriksson


2 år sedan

”Jacke” sänkte IFK Västerås i TV021-cup

Det blev en bra start för Sala FF i TV021-cup mot IFK Västerås. Kamratklubben satte sin handicapstraff men Jacke Eklund gjorde som han brukar göra och blev matchvinnare.

 

Sala FF spelade på fredagskvällen sin första match i länscupen som kallas TV021-cup. Motståndare var division 4-laget IFK Västerås.
I cupen tillämpas handicapstraffar och IFK Västerås hade en mot Sala FF eftersom det skiljer en division mellan klubbarna.

Sala FF började matchen bäst och Jakob “Jacke” Eklund hade några chanser redan i början att ge Sala FF ledningen bland annat med ett riktigt friläge.
Ledningsmålet kom efter åtta minuter. Velat Ucmaz bryter in från höger och skjuter men målvakten är med på noterna, hans retur hamnar hos Jacke Eklund som trycker in den till 1-0.

IFK Västerås utnyttjar sin handicapstraff ett par minuter senare och kvitterar till 1-1.
IFK har också mest boll resten av halvleken men några riktigt heta målchanser har de inte. Sala FF:s backlinje var svår att forcera. Halvtidsresultat: 1-1.

Tre minuter in i andra halvlek drar målvakten i IFK ner Henok Fanus i straffområdet och domaren tvekar inte att döma straff. Fram kliver Jacke Eklund som han gjort så många gånger tidigars och sätter ledningsmålet till 2-1.

IFK Västerås har mest boll i andra halvlek också men det kommer inte till några farliga avslut och Sala FF vinner den första matchen i cupen med 2-1.

Spelande tränaren i Sala FF, Rigest Hysko som spelade mittback i den stabila backlinjen, var nöjd efteråt.
– Jag är jättenöjd med ytterbackarna Hassan Naser och Abbe Mahad. Abbe på en ny position som vänsterback som han inte är van med. Framåt så gör Henok Fanus det bra tycker jag.

Jacke blir tvåmålsskytt, hur viktigt är det att han visar målformen redan?
– Det är otroligt viktigt för oss. Han såg riktigt pigg ut och kunde ha gjort ett par mål till, säger Rigest.

I morgon, lördag, blir en tuff dag med tre matcher. Dingtuna GIF och FC Västerås från division 6 samt Hökåsens FF från divison 7.

Sala-Heby Fotboll har fått uppgiften att det skulle vara en handicapstraff per division vilket innebar Sala FF skulle ha fyra handicapstraffar mot sig mot Hökåsens FF. Den informationen var fel, det som gäller är maximalt två straffar eftersom matchtiden bara är 2×30 minuter.

Matcher som har spelats i gruppen på fredagen.
IFK Västerås-Hökåsens FF 6-2
FC Västerås-Dingtuna GIF 1-5
Sala FF-IFK Västerås 2-1
Hökåsen FF-FC Västerås 0-1Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning