Yvan Boyokino provspelade för Sala FF på torsdagskvällen. Foto: Niclas Bergvall


6 år sedan

Sala FF kryssade in påsken med tre provspelare

På ett kylslaget Lärkan spelade Sala FF träningsmatch mot division 2-laget IFK Mora under skärtorsdagskvällen. Matchen slutade oavgjort, 2-2 (1-1) och Sala FF testade tre spelare – en av dessa stod för ett av målen: Yvan Boyokino.

 

IFK Mora var det lag som hade mest boll inledningsvis men redan efter sex minuter hade Jakob Eklund ett kanonläge för SFF men avslutet gick utanför.
I den första halvleken var det Mora som hade mest boll men som samtidigt hade svårt att skapa lägen.
Och det behövdes hjälp från en SFF-försvarare för att överlista Simon Svensson. 0-1 kom efter en styrning från en hemmaspelare.

Repliken kom dock omgående när provspelande Yvan Boyokino kvitterade. SFF hade flera lägen att gå till ledning i halvtid. Jakob Eklund drömmer nog mardrömmar efter att ha missat tre riktigt bra lägen innan paus.
I den andra halvleken tog Sala FF ledningen efter 72 minuter genom Hassan Nasser men matchen skulle sluta oavgjort. IFK Mora kvitterade i den 90:e  minuten.

Sala FF hade tre provspelare i mötet med IFK Mora. Tre spelare som var med på träningen på onsdagskvällen och sedan i kvällens match.
– Vi hade fem spelare som tränade i går, tre av dem var med mot Mora, berättar Mats Swartling i SFF.

Mest utmärkte sig 30-årige Yvan Boyokino från Kamerun. En teknisk snabb spelare med stor spelförståelse.
– Han såg riktigt bra ut, en klasspelare.
Enligt Swartling har han en proffskontrakt i Adelaide Blue Eagles från Australien, men får inte befinna sig där de närmaste åtta månaderna på grund av visumregler.
Yvan spelade till vänster på mittfältet och stod alltså för 1-1-målet i slutet av första halvlek.

Även backen Izeke Medina, 21 år och från USA, och Jeremy DeGraffenreidt, 23 år och även han från USA, var med i matchen.
– Ingenting är på något sätt klart med dessa, men vi är intresserade, säger Mats Swartling och fortsätter:
– Vi skulle behöva ha två spelare till.

För övrigt en fartfylld match där SFF stod för en stark prestation. Bland annat gjorde nyförvärvet från Västerfärnebo AIK, Rasmus Hedlund Aldén, en bra match på mittfältet.Taggat:   

Redaktionen Redaktionen
Artiklar från redaktionen

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning