6 år sedan

Dags för genrep – nu ska de sista detaljerna slipas

Kommande helg börjar allvaret för Heby AIF, Sala FF och Tärnsjö IF. Därför blir helgens träningsmatcher viktiga för lagen då de det är sista chansen att sätta taktiken inför seriepremiären.

 

Sala FF möter division 4-laget Irsta IF på Hamre IP. Det är sista uppgiften innan seriepremiären på bortaplan mot Årsunda IF kommande lördag.
Men spelande tränaren Rigest Hysko kommer inte att ställa upp med den potentiella premiärelvan mot Irsta.
– Nej, många kommer att få speltid. Så det är inte säkert att de som startar mot Irsta startar i premiären. Vi är många bra spelare och jag har förtroende för alla, säger Rigest och menar att laget är redo för premiären.

Heby AIF spelar sitt genrep i Eskilstuna mot division 3-kollegan IFK Eskilstuna.
Ett Heby som gjort bra resultat i träningsmatcherna men som haft det tunt med folk på försäsongen. Bland annat har de haft det svårt på målvaktssidan där Niclas Sjöling är den enda målvakten i truppen.
– Men mot Eskilstuna är även han borta, då ställer Marcus Arvidsson upp, säger Per-Åke Swärdh.

Marcus Arvidsson stod i Hebys mål förra säsongen men har tagit en paus, men ställer alltså upp i denna match.
I övrigt känner Per-Åke Swärdh att de är hyfsat i fas, trots de svåra förutsättningarna som varit under försäsongen med få spelare och vädrets inverkan.
– Serien startar ju nästa helg vare sig vi vill det eller inte så det är bara att gilla läget. Vi går ändå in med ett självförtroende efter de insatser vi gjort i träningsmatcherna där offensiven har fungerat bra.

Även Tärnsjö IF:s serie drar igång nästa helg men då lördagens bortamatch mot Forsbacka IF (division 4) blivit inställd på grund av vädret så blir TIF:s genrep i stället söndagens match mot Heby AIF i Upplandscupen.
– Vi snurrar om lite i truppen dit och kommer i princip med den elva som är tänkt i premiären, säger Johan Johansson, lagledare i Tärnsjö IF som får klara sig utan tränaren Patrik Sjöberg som är utomlands.
– Han är dock tillbaka till nästa vecka.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning