Pernilla Andersson, Östervåla IF. Foto: Sala-Heby Fotboll


6 år sedan

En okej halvlek och en bra av ÖIF:s damer i Upplandscupen

Underläge i halvtid i sista gruppspelsmatchen i Upplandscupen borta mot Månkarbo IF vändes till seger i andra halvlek för damerna i Östervåla. Segersiffrorna blev 2-3 (1-0) på Länsförsäkringar Arena i Tierp.

 

Efter en seger och en förlust spelade Östervåla IF:s damer idag, söndag, sin sista gruppmatch i Upplandscupen. Motståndare var seriekollegan Månkarbo IF.

Matchen spelades på Länsförsäkringar Arena i Tierp och Östervåla IF gör en skaplig första halvlek trots att Månkarbo IF har ledningen i halvtid med 1-0, och tränare Fredrik Nilsson kommenterar första halvan så här.

– Det är en okej halvlek. Stundtals bra kombinationer och många avslut. Det blir ibland stressigt och vi slår bort passningar. För dåligt snack mellan spelarna.

I andra halvleken ser det mycket bättre ut. Pernilla Andersson kvitterar till 1-1 och samma målskytt ger Östervåla IF ledningen med 2-1.

Det blir även ett tredje mål för Östervåla IF som Tilda Lundén gör. Månkarbo IF reducerar till 2-3 när det åtta minuter kvar av matchen men det var ingen fara för Östervåla IF hade kontroll på slutskedet av matchen.

Fredrik Nilsson om andra halvlek.
– Betydligt bättre spel från vår sida. Mer rörelse och vi fick igång snacket.

Har du några spelare som du vill plussa för?
– Ja, backen Madelen Lindström, Olivia Erngren som slog många fina inlägg, Viktoria Andersson på mitten och Pernilla Andersson som gjorde två mål och det hade kunnat bli flera från henne.

En match återstår i gruppspelet och det är Ullfors IK som möter Bälinge IF idag, söndag, klockan 18.00 och fortfarande finns chansen till gruppseger för Östervåla IF.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning