Velat Ucmaz, Sala FF. Foto: Carl-Henrik Rapp


6 år sedan

Kapten Ucmaz i Sala FF inför seriepremiären

Sala-Heby Fotboll pejlar läget bland kaptenerna i klubbarna som vi bevakar. Först ut är Sala FF:s kapten Velat Ucmaz som har fått några frågor inför premiären i division 3 södra Norrland på lördag mot Årsunda IF.

 

Velat Ucmaz heter Sala FF:s lagkapten. Det är han som ska peppa och få sina lagkamrater att trivas i dagens Sala FF.
Velat är en spelare som har provat på de flesta positionerna på planen men för tillfället håller han till på mitten.
Han är först ut av alla kaptener att intervjuas inför premiärerna och Velat och hans manskap har premiär kommande lördag borta mot Årsunda IF i division 3 södra Norrland. Motståndaren är ny i trean efter avancemang från fyran och matchen spelas på Jernvallen i Sandviken.

Efter en lång försäsong med dåligt med tid för grästräning, är ni förberedda ordentligt för seriespelet?
– Ja, som du säger det har blivit få tillfällen, men vi blickar inte bakåt utan framåt. Det ska bli kul med seriepremiär, säger Velat Ucmaz.

Din andra säsong som lagkapten och nu i en ny serie (division 3 södra Norrland). Är du en lagkapten som peppar dina lagkompisar på långa bortaresor?
– Det stämmer (ha, ha). Risken finns att jag sover, är jag vaken så självklart. Men jag känner att jag peppar mina lagkamrater i alla lägen oavsett om det är en hemma- eller en bortamatch. Det viktiga är att alla pushar varandra.

Sala-Heby Fotboll var på plats i genrepet mot Irsta IF och blev lite oroliga för spelet stämde inte i framförallt andra halvlek. Får ni till det sista veckan?
– Vi tycker att spelet funkade bra i första halvlek, men sen åker vi på en oturlig utvisning i andra halvlek vilket gör att de tar över lite mer. Ja, om alla huvudena är på plats.

En spelsajt tippar Sala FF som topplag. Har klubben en trupp som kan kriga om seriesegern?
– Spelsajterna säger mig ingenting, de var helt ute och cyklade förra året. Jag tycker absolut vi har en stark trupp i år men det är bara tiden som kan utvisa ifall vi kommer slåss om seriesegern.

Många unga spelare i truppen, är det någon du tror slår igenom ordentligt kommande säsong?
– Vi har många lovande unga spelare i laget. Tar de för sig tror jag att det finns ett flertal som kan sticka ut i år. De visar stor arbetsmoral och vill utvecklas till bättre spelare.

Årsunda IF borta i seriepremiären. Ett lag som kommer från fyran. Hur går det?
– Jag har absolut ingen aning om vilka det är. Jag går in i matchen med tron om seger, vilket jag kräver att hela laget gör.

Varför ska publiken komma till Lärkan och titta på Sala FF i år?
– För att vi har ett ungt spännande lag, vi kommer bjuda på rolig fotboll och hoppas att underhålla alla som tar sin tid att komma.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning