6 år sedan

Fågel, fisk eller mittemellan i division 5

Norrby SK, Ransta IK och Västefärnebo AIK. Tre av tolv lag i Västmanlandsfemman är i år från orten. Det innebär bland annat sex heta derbyn men var de tre lagen har placerat sig när de 22 omgångarna har spelats är svårare att sia om.
Så här går Sala-Heby Fotbolls Samuel Silléns tankar om vad som väntas.

 

Fågel, fisk eller mittemellan.
Om jag ska sätta ett av lagen under något av dessa ord blir det svårt.

Västerfärnebo AIK som redan förra säsongen var så nära att ta steget upp i division 4 är väl den starkaste aspiranten på fågel. Nu har de tappat sin stora härförare och lagkapten Rasmus Aldén-Hedlund som tagit steget till Sala FF.

Men grabbarna från Svedboäng har något stort på gång. Marcus Zilén har fullkomligt sprutat in mål på försäsongen och Oscar Eriksson har tagit över kaptensbindeln och vuxit enormt sedan han tog steget över till Färnebo.

Hur långt räcker det? Kommer Vaik återigen hota om någon utav uppflyttningsplatserna?
Ja, kanske det.

Premiären spelas dock inte förrän den 29 april då deras match i omgång 1 blivit framflyttat. Säsongen första match blir i stället bortaderbyt mot Ransta IK, ingen lätt start.

Just Ransta IK får nog anses var det lag som får sikta in sig på att vara mittemellan. Ser inte riktigt att laget har den tyngd i truppen till att hota som ett topplag, dock är RIK ett lag som kan vinna varje enskild match.

Försvaret är Ransta starkaste lagdel, anfallet är lagets akilleshäl. Förra säsongen gjorde RIK endast 29 mål på 22 matcher och RIK har inte direkt visat några intentioner till att ha hittat nyckeln till det låset under försäsongen.

Men 1-0 är också tre poäng och jag är övertygad om att Ransta kommer att ta tillräckligt med poäng för att tidigt hålla avståndet ner till bottenplaceringarna.

Det svåraste laget att få något grepp om är Norrby SK, vilket kanske låter konstigt med tanke på att jag spenderat i princip hela mitt liv på Norrbyliden. Men årets upplaga är svårtolkad.

Det mittfält som NSK har till sitt förfogande håller bra mycket högre klass än division 5 men sedan ska alla vara tillgängliga också. Värvningen av Filip Norgren känns väldigt spännande.

Försäsongen kan man dock sätta ett frågetecken framför. Väldigt få träningsmatcher och de som spelats har inte precis varit med bästa möjliga lag, vilket också resultaten vittnat om. Jag tror NSK har chans att bli allt från fågel till fisk.

Vad vi kan vara säkra på är att vi kommer bjudas på sex heta derbyn. Men vilket ortslag som placerar sig högst i tabellen och vilket lag som tar flest derbypoäng känns väldigt öppet.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning