Agnes Vilén, Ebba Falk och Emy Sillén, Norrby SK. Foto: Ove Eriksson


Emy premiärskytt och Agnes höll nollan när Norrby SK vann

Norrby SK 1 år sedan

Norrby SK dominerade på Hökåsens IP i premiären mot Romfartuna GIF. 0-4 skrevs segersiffrorna till och i halvtid stod det 0-3. Siffror som kunde ha varit mycket större om skärpan i avsluten hade varit bättre.

Norrby SK spelade under söndagen premiärmatchen i damernas division 3.
Matchen spelades på Hökåsens IP i Västerås och motståndare var nykomlingen Romfartuna GIF.

En skaplig gräsplan och det var första gången den här säsongen som Norrby SK var ute på naturgräs.
Bortalaget tog tag i matchen från minut ett, i första halvlek hade Romfartuna en halvchans sen var det Norrby som stod för resten. Laget radade upp chanser och på en hörna efter en kvart som slogs av Ebba Falk stöttes ledningsmålet in av Emy Sillén. 0-1.

En halvtimme in i matchen driver Ida Svahn bollen från nästan halva plan och avslutar välplacerat utan chans för Romfartuna-målvakten, 0-2.
Assisten till målet går till blott tolvåriga målvakten Agnes Vilén som gjorde debut i division 3.

Fem minuter senare slår Ebba Falk en av många fina hörnor och Emma Lövgren nickar hårt in 0-3 som också är halvtidsresultat.

Andra halvlek är inte lika rolig. Norrby SK har mängder av lägen att öka på målskörden men skärpan var inte tillräcklig i straffområdet.
Ett mål till blev det i matchen och och det är Ebba Falk som från 20 meter får till ett skott som borrar sig in i krysset. 0-4.
– Vi bränner väldigt många målchanser, det kunde ha blivit tvåsiffrigt. En svårspelad plan när vi är vana med konstgräs, säger Stefan Svensson tränare i Norrby SK efter slutsignalen.

Men du är nöjd med premiären?
– Premiär är premiär. Vi borde ha gjort flera mål men som helhet är jag förstås nöjd med tre poäng, säger Svensson.

Fyra mål framåt och noll bakåt.
Agnes Vilén sattes inte på några hårda prov och löste dem men det var väldigt nära i slutminuten då Romfartuna hade ett friläge men Agnes räddade och fick hålla nollan i sin debut i division 3.

Norrby SK har nu tre hemmamatcher att se fram emot och närmast är det Rynninge IK:s andralag kommer till Norrbyliden på lördag den 5 maj.  • Betyg   Linn Merelius
  • Betyg   Johanna Löfgren
  • Betyg   Emma Löfgren


Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör


Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09
Relaterade artiklar
Kommentarer