Andreas Warnberg, Runhällens BoIS. Foto: Ove Eriksson


6 år sedan

Serieledaren blev för svår för BoIS på Runavallen

Förlustnollan sprack för Runhällen BoIS mot Vaksala SK:s andralag. Hemmamatchen slutade 1-2 (0-1) när Martin Lindbom förstärkte sin ledning i skytteligan.
– Vi möter ett skolat gäng. Ett lag där ingen faller ur. bästa laget vi mött i år, säger Lindbom om måndagskvällens division 6-matchen.

 

Runhällen BoIS inkasserade på måndagskvällen säsongens första förlust. Hemma på Runavallen tog de emot serieledaren Vaksala SK:s andralag och gästerna tog sin fjärde raka seger på lika många försök. Runhällen BoIS såg dock till att fördubbla antalet insläppta mål mot Vaksala – som nu har imponerande 25-2 i målskillnad på fyra matcher.

Runhällen BoIS börjar knackigt första kvarten och Vaksala tar ledningen i den 18:e minuten på ett riktigt klassmål efter att Runhällen blivit helt bortspelat.
Efter bortalagets ledningsmål vaknade BoIS till och står upp bra mot serieledaren.
– Vi var nöjda när vi gick till pausvila trots underläge, säger spelande tränare Martin Lindbom.

BoIS har inga jättechanser att kvittera i andra halvlek och i den 72:a minuten ökar Vaksala på till 0-2, återigen ett snyggt mål.
Det ska dröja till att det återstår fyra minuter när reducering till 1-2 kommer. Det är Andreas Warnberg som serverar Martin Lindbom ett öppet mål.

Det var Martins sjunde mål på fyra matcher. Ett bra facit av en inhoppare som med största sannolikhet är en kandidat till skytteligatiteln.
– Vi möter ett skolat gäng. Ett lag där ingen faller ur. Det small på rejält stundtals mot ett lag som förra säsongen var ett juniorlag och det är det bästa laget vi mött i år, säger Lindbom och fortsätter:
– Vi spelar jämnt med dem under perioder och jag är mycket nöjd med vår insats, med extra beröm till Niklas Stenberg i målet samt Andreas Warnberg som gör en bra match, avslutar Martin.

Nästa match för Runhällen BoIS är kommande måndag på bortaplan mot bottenlaget Bälinge IF:s andralag.Taggat:   

Ove Eriksson Ove Eriksson
Redaktör, skribent & krönikör

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning