Grällsta IF:s Ahmed Ali, Jesper Holm och August Dalfjord. Foto: Niclas Bergvall


2 år sedan

I halvtid – Glada toner hos serieledande Grällsta IF

Efter några års uppehåll har Grällsta IF åter ett herrlag i seriespel. Och det har gått bra. När halva serien är spelad är Giiffarna serieledare i division 7 östra.

 

Nu inleder Sala-Heby Fotboll sommarserien ”I halvtid” där vi kollar läget hos de lokala seniorlagen.
Först ut är Grällsta IF i Västmanlandssjuan.

Säsongen 2014 var senast Grällsta IF hade ett lag i seriespel. Då gick det så pass bra att de kom på uppflyttningsplats till division 6. Dock lades laget ner på grund av spelarbrist innan de hann ta den platsen.

I år är det åter spel på Lindvallen igen och det har gått bra i divison 7 östra. Halvvägs in i serien ligger GIF högst upp i tabellen med tolv poäng efter fyra vinster och två förluster.

Är du nöjd med vårsäsongen?
– Ja, det måste jag säga. I en del matcher mot slutet så kom vi inte upp i nivå, men serieledning efter halva säsongen måste vi ändå vara nöjda med, säger Joakim Skog, ledare i Grällsta IF.

Vad är du mest nöjd med?
– Jag är mest nöjd över energin och intensiteten vi spelar med när vi är som bäst, att vi går in med inställningen att vi kan vinna varje match och vägrar vika ner oss. Även nöjd med att vi inte behövt jaga folk till matcher, ingen självklarhet att man alltid ska ha en komplett trupp i ett nykomponerat lag.

Vad är du missnöjd med?
– Inte direkt missnöjd med något, skulle i så fall vara uddamålsförlusterna i slutet av vårsäsongen där vi kände att vi borde fått med oss några poäng.

Vilka spelare har varit bäst?
– Oerhört många som stått för en stark vårsäsong. Jesper Andersson, Fredrik Ohlson och August Dalfjord för att nämna några, men laget har gjort det bra kollektivt och vi leder serien tack vare av att alla sliter hårt tillsammans.

Vilket lag är det bästa ni mött?
– Skulle nog säga att Ullvi SK är det bästa laget vi mött. De hade både spets och en organiserad defensiv.

Några spelare på väg in eller ut?
– Vi har ett gäng spelare som kommer och provtränar med oss nu under uppehållet, sedan så vi får se om det blir några nyförvärv utav det. Inga spelare är på väg till andra klubbar, sen får vi se om alla som registrerades under vårsäsongen hänger kvar även under hösten.

Vad kommer ni att träna på under uppehållet?
– Under uppehållet har vi lättare träningar med mycket tvåmål. När vi drar igång på allvar om ett par veckor så måste vi slipa på våra fasta situationer till höstsäsongen.

Vad är målsättningen i höst?
– Målsättningen är att behålla serieledningen säsongen ut, vilket vi kan klara av om vi håller oss fokuserade och motiverade till varje match.

Det skiljer sex poäng mellan ettan och de som ligger sist. Hur ser du på att serien är så pass jämn som den är?
– Det är kul att serien är jämn, det driver oss till att vilja träna hårdare för att kunna vinna serien.

Spelar ni några träningsmatcher under uppehållet?
– Under uppehållet så har vi två träningsmatcher bokade. Den 27 juli mot Heby AIF,s andralag på Tegelvallen och den 5 augusti mot Norbergs AIF på Lindvallen, säger Skog.Taggat:   

Samuel Sillén Samuel Sillén
Redaktör och skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning