Uppladdning inför 24-timmars, Albert Möller, David Norgren, Robert Yngvesson och Mikael Möller från Ragnhild och Drönarna. Foto: Leif Lundberg


2 år sedan

Sju lag ställer upp i 24-timmars som startade på fredagen

På fredagskvällen inleddes årets upplaga av 24-timmars på Älvåsa utanför Tärnsjö. För 32:a gången genomförs fotbollsturneringen som nu blivit en klassiker. I år var det dock färre lag som anmält sig än tidigare och sju lag fanns på plats när turneringen inleddes klockan 19.00.

 

Fotbollsturneringen 24-timmars har precis dragit i gång på fredagen och den första matchen spelas mellan Bosses Biffar och AFG-Boys. Äntligen kan Martin Karlsson från arrangörerna andas ut och allt börjar falla på plats.
– Vi är glada att det ändå blev sju lag, säger Martin Karlsson och tillägger:
– Vi hoppas lagen kommer tillbaka nästa år. Det är ända en anrik turnering. Det var flera lag som kom sent till genomgången, kanske är det så att fotbolls-VM konkurrerar istället för att inspirera.

Lisa Odhagen, som också finns också med bland arrangörerna, berättar att då det i år är färre lag som deltar så kommer finalen att spelas redan klockan 14.30 på lördagseftermiddagen.
– Sedan finns möjligheten att stanna kvar på Älvåsa och följa Sveriges match mot England på storbilds-TV, berättar hon.

Båda finallagen från förra året deltar även i år. Finalen förra året avgjordes på straffar och det längsta strået drog Ragnhild och Drönarna som till slut vann med 4-3 mot Why Always Me.
– Det var lite surt att förlora på straffar förra året, säger Adam Andersson från Why Always Me när jag träffar laget strax innan 24-timmars startar.
Adam Andersson berättar att laget i stort sett är det samma som förra året.
– Vi tar matcherna som de kommer men vi ser förra årets vinnare som det största hotet, säger Adam Andersson vidare, och får medhåll av Madelene Lindström och Ida Segelsbo.

Fjolårssegrarna Ragnhild och Drönarna har till i år bytt ut halva sitt lag.
– Vi ställer i alla fall upp, det är en bra början, säger David Norgren, på frågan om hur han tror det kommer att gå i årets turnering.

Det verkar vara lite si och så med träningen inför årets 24-timmars.
– Jag är sämre tränad i år än förra året. Har vilat mig i form, säger Robert Yngvesson.
– Detsamma gäller även för mig, säger David Norgren.

Men laget hoppas förstås att komma till final även i år.
Återstår att se om Ragnhild och Drönarna och Why Always Me åter igen kommer att mötas i finalen på lördag eftermiddag.Taggat:   

Leif Lundberg Leif Lundberg
Skribent

Bidra med Swish Gillade du det du läste?
Bidra på Swishnummer 123 131 03 09

Bli medlem Bli stödmedlem i Sala-Heby Fotboll.
Känn dig delaktig för 200 kr/år.Mer läsning